Share
Teamă în Strâmtura: Un consilier local a plecat din țară după ce a organizat un eveniment la întoarcerea din Italia

Teamă în Strâmtura: Un consilier local a plecat din țară după ce a organizat un eveniment la întoarcerea din Italia

Situație neobișnuită în comuna Strâmtura. La sediul primăriei a avut loc o ședință a Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în care s-a analizat situația cetățeanului Florin O., consilier local, dar și ce măsuri ar trebui luate pentru protejarea împotrivă cu coronavirusul.

„În legătură cu cetățeanul din comuna noastră pentru care s-a instituit masura izolării la domiciliu de către organele abilitate încă din data de 6 martie și care a umblat ca Vodă prin comună, organizând si o întâlnire cu un grup de cetățeni, mințind autoritățile că este acasă, ieri dimineață a luat avionul și a fugit in Franta. Nu mă interesează ce face O.F., dar mă indignează iresponsbilitatea și inconstiența lui vizavi de ceilalți cetățeni pe care sper că nu i-a infectat. În calitatea lui de consilier local ar fi trebuit să vă ocroteasca, să vă informeze despre această cumplită epidemie și nu sa vă expună riscurilor” – a scris pe Facebook Ioan Pasere, primarul comunei Strâmtura..

În cadrul ședinței publice, s-a luat decizia dezinfectării tuturor instituțiilor publice, amenajarea a 20 de locuri de carantinare, dar și o alocare importantă de bani pentru sprijinul celor izolați care nu se pot descurca singuri. S-a luat la cunoștință și faptul că plata impozitului cu bonificație s-a prelungit până la 30 iunie. În plus, s-a decis să se facă o informare corectă a cetățenilor ori de câte ori este nevoie despre evoluția coronavirusului. Totodată, toți cei care au participat la adunarea din 7 martie sunt anunțați că trebuie să se prezinte la medicul de familie. Autoritățile recomandă cetățenilor să semnaleze primarului, viceprimarului, medicului și preoților.

Primarul Ioan Pasere a declarat pentru DirectMM.ro faptul că Florin O. a părăsit țara după ce a luat avionul de la Cluj. „Efectiv nu îi pasă că a avut contact cu 40 de persoane în condițiile în care trebuia să stea autoizolat la domiciliu” – a spus Pasere. Conform surselor DirectMM.ro, Florin O. era mai mult plecat din țară, însă venea periodic la ședințele de Consiliu Local. Intenția sa era de a candida la alegerile local. Vom reveni cu punctul de vedere al consilierului local, în cazul în care îl vom avea. Momentan putem spune că CJSU Maramureș a intrat pe fir și analizează cazul.

C.Ț.

 

Lasă un comentariu