Share
Efectele furtunii în Maramureș: Intervenții ISU pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil. Traficul rutier a fost chiar oprit temporar

Efectele furtunii în Maramureș: Intervenții ISU pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil. Traficul rutier a fost chiar oprit temporar

Furtuna din județul Maramureș, din seara de vineri, 16 iulie, a adus unele bătăi de cap autorităților responsabile pentru situații de urgență.

Probleme au fost în Țara Chioarului și Țara Codrului. Au căzut arbori pe carosabil, au fost doborâți stâlpi de curent, plus că au fost avarii la energia electrică și la rețeaua de Internet.

Fenomenele hidrometeorologice care s-au manifestat vineri au afectat 15 localităţi din cinci judeţe – Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Mai exact, traficul rutier a fost blocat pe un drum naţional – DN 74 şi pe un drum judeţean – DJ 750, din judeţul Alba, din cauza copacilor rupţi şi a aluviunilor şi a fost temporar afectat pe DN 1R din judeţul Cluj şi pe DJ 184 B din Maramureş.

În judeţul Maramureş, pe DJ 184B, pe raza localităţii Şoncuta Mare, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi pe carosabil, traficul fiind temporar oprit. Pe grupurile de Facebook a fost anunțat și faptul că au căzut stâlpi pe legătura de la Bozânta Mică, ieșirea către Arieșul de Pădure, respectiv Ardusat, motiv pentru care s-a circulat foarte greu. În mai multe localități din Maramureș au fost pene de curent, respectiv Internetul nu a fost funcțional, un exemplu în acest sens fiind comuna Fărcașa.

În unele zone din Baia Mare, au fost pusee de curent care au dat peste cap funcționarea Internetului. În plus, în zona Apa-Iojib, turiștii prezenți cu corturile au avut ceva de furcă cu vântul puternic. Amatorii de furtuni au putut admira un spectacol de tunete și fulgere preț de minute în șir în arealul cuprins între Baia Mare și Fisculaș, respectiv Țările Codrului și Chioarului.

C.Ț.

Foto – public domain


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu