În Baia Mare: Peste 2.500 de angajați din școlile maramureșene au scandat ”Nu cedăm!” - 1 oră în urmă
Vremea exactă în Maramureș, vineri, 9 iunie - 2 ore în urmă
Testări gratuite Babeș Papanicolau și HPV în Sighetu Marmației - 5 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc evenimentul „Cu ia pe bicicletă”; Care este traseul pe care se vor deplasa participanții - 6 ore în urmă
Părintele Ionuț Duciuc va fi condus sâmbătă pe ultimul drum - 6 ore în urmă
Punte educațională între tineri, realizată în Maramureș - 7 ore în urmă
Investiție importantă la Școala 9 din Borșa: Se lucrează de zor la unitatea educațională! Se dorește învățământ eficient și calitate a condițiilor! - 7 ore în urmă
Verificări efectuate de specialiști inclusiv în Maramureș: Baraje verificate cu privire la starea funcționalității, ca urmare a seismului din Arad! - 7 ore în urmă
Grevă japoneză în sistemul sanitar din Maramureș - 8 ore în urmă
Furt într-un local din Vișeu de Sus; O femeie a fost amenințată cu un cuțit - 10 ore în urmă
Târg de Sfântă Mărie în Baia Mare: Ulițele satului de pe Dealul Florilor s-au umplut de veselie și arome îmbietoare (GALERIE FOTO)
În perioada 15 – 16 august, la Muzeul Satului din Baia Mare s-a desfășurat prima ediție a „Târgului de Sfântă Mărie”, sub egida ”Bun de Maramureș”.
Acesta a fost organizat de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu autoritățile județene, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Asociația „Bun de Maramureș” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.
Meșterii populari prezenți au pregătit zadii, gătii, mânecări, opinci, straițe, zgărdane și brățări, toate autentice. Nu au lipsit nici obiectele de decor, măștile, căsuțele tradiționale în miniatură, vasele dantelate, calendarele, dar și adevărate bijuterii realizate din lemn, lut, argint și ceramică, precum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea.
Producătorii tradiționali au scos din cămări zacuscă, murături, dulcețuri și siropuri. Tot ei au oferit vizitatorilor prăjituri cu cele mai fine creme făcute după rețete de pe vremea bunicilor, delicata miere cu diverse combinații de nuci și semințe, precum și o gamă largă de produse apicole. Ulițele saltului s-au umplut de miros de lavandă atunci când producătorii de cosmetice și uleiuri esențiale au invitat vizitatorii să cumpere produsele realizate din minunata plantă tămăduitoare.
Vizitatorii au fost impresionați de oferta bogată de produse cosmetice 100% naturale, realizate pe bază de cafea, gălbenele, argilă albă, ulei de bergamotă sau portocale.
În încheierea târgului, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a încântat publicul cu un spectacol intitulat ”Joc în sat”.