Share
De Sfântă Mărie: Ulițele Muzeului Satului din Baia Mare au găzduit cea de-a VI-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș” (FOTO)

De Sfântă Mărie: Ulițele Muzeului Satului din Baia Mare au găzduit cea de-a VI-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș” (FOTO)

În perioada 13 – 15 august, la Muzeul Satului din Baia Mare s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș” de Sfântă Mărie.

Meșterii populari au pregătit zadii, gătii, mânecări, opinci, straițe, zgărdane, brățări, toate autentice. Nu au lipsit nici obiectele de decor, icoane pictate pe sticlă, căsuțele tradiționale miniaturale, vasele dantelate, calendarele, adevărate bijuterii realizate din lemn, lut, argint și ceramică, precum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea.

De asemenea, producătorii tradiționali au scos din cămări zacuscă, murături, dulcețuri și siropuri. Tot ei au oferit vizitatorilor degustări de slănină afumată, cârnați de casă și salam tradițional, precum și delicata miere cu diverse combinații de nuci și semințe, o gamă largă de produse apicole.

Ulițele ”Satului din deal” s-au umplut de miros de lavandă atunci când producătorii de cosmetice și uleiuri esențiale au invitat vizitatorii să cumpere produsele realizate din minunata plantă tămăduitoare.

Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” a fost reprezentat la acest eveniment de ”Coconii Maramureșului”, care au susținut un concert de pricesne dedicat uneia dintre cele mai importante sărbători creștine – ”Adormirea Maicii Domnului”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu