Drăghia: Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – întruchiparea eternității creștine - 4 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, marți, 26 septembrie - 5 ore în urmă
Dumitru Năsui din Vișeu de Jos, sculptorul de porți maramureșene; „Aș fi dispus oricând să le arăt copiilor care doresc să învețe meșteșugul ăsta” - 7 ore în urmă
Atelierele gastronomice „Gust de Maramureș: din bucătăria bunicii” continuă la Muzeul satului maramureșan din Sighetu Marmației - 7 ore în urmă
În luna noiembrie: Iubitorii de jazz își dau întâlnire în Baia Mare - 8 ore în urmă
Tânărul Denis Cupșe a adus în Maramureș Trofeul și Marele Premiu al Festivalului “Corabia de Aur” - 8 ore în urmă
30 de bicicliști, elevi și profesori, au participat la a IX-a ediție a proiectului „Mișcare, Sănătate, Colaborare” - 9 ore în urmă
A trecut la cele veșnice prof. Aurora Pușcaș, fondatorul Liceelor Teoretice „George Pop de Băsești” - 9 ore în urmă
Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online - 11 ore în urmă
Maramureș: Sute de amenzi date pentru infracțiuni silvice în primele opt luni ale anului - 12 ore în urmă
De Sfântă Mărie: Ulițele Muzeului Satului din Baia Mare au găzduit cea de-a VI-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș” (FOTO)
În perioada 13 – 15 august, la Muzeul Satului din Baia Mare s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș” de Sfântă Mărie.
Meșterii populari au pregătit zadii, gătii, mânecări, opinci, straițe, zgărdane, brățări, toate autentice. Nu au lipsit nici obiectele de decor, icoane pictate pe sticlă, căsuțele tradiționale miniaturale, vasele dantelate, calendarele, adevărate bijuterii realizate din lemn, lut, argint și ceramică, precum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea.
De asemenea, producătorii tradiționali au scos din cămări zacuscă, murături, dulcețuri și siropuri. Tot ei au oferit vizitatorilor degustări de slănină afumată, cârnați de casă și salam tradițional, precum și delicata miere cu diverse combinații de nuci și semințe, o gamă largă de produse apicole.
Ulițele ”Satului din deal” s-au umplut de miros de lavandă atunci când producătorii de cosmetice și uleiuri esențiale au invitat vizitatorii să cumpere produsele realizate din minunata plantă tămăduitoare.
Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” a fost reprezentat la acest eveniment de ”Coconii Maramureșului”, care au susținut un concert de pricesne dedicat uneia dintre cele mai importante sărbători creștine – ”Adormirea Maicii Domnului”.