Share
Surse: Una din maramureșencele confirmate recent cu COVID-19 face dializă

Surse: Una din maramureșencele confirmate recent cu COVID-19 face dializă

În ultimele zile, s-au înregistrat aproape zilnic noi cazuri de COVID-19 în Maramureș, în ciuda tuturor teoriilor conspirației care neagă existența noului coronavirus și care dau vina pe Bill Gates, 5G și noua ocultă mondială. Pandemia este o realitate și trebuie tratată ca atare, cu responsabilitate. Nu de puține ori au fost situații de persoane care nu au crezut în contagiune și s-au trezit pe patul de spital. Dar să revenim la Maramureș.

În după amiaza zilei de vineri, 22 mai, conform surselor noastre, o persoană din Săcel care face dializă ar fi fost transportată cu izoleta la spital. I s-ar fi prelevat probe, iar rezultatul testului ar fi fost pozitiv. Cazul de la Săcel a fost trecut pe statistica aferentă zilei de 23 mai, figurând ca și unul nou, conform surselor DirectMM.ro. S-a vehiculat și cazul unei persoane din Bogdan Vodă, transportată în urmă cu câteva zile la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, însă, în acest caz, momentan, se pare că ar fi vorba despre o aprindere de plămâni, nu despre COVID-19, iarăși, însă, asta spun unele surse. Nu a fost confirmată nicio informație în mod oficial.

O situație atipică este, însă, în Sighetu Marmației. Trei angajate ale Primăriei Sighetu Marmației, de la compartimentele Administrativ și Contabilitate, s-ar afla în izolare după ce ar fi intrat în contact cu IT-istul Spitalului Municipal. Acestea s-ar adaugă și altor persoane care au intrat în contact cu familia bărbatului. Spunem asta, reamintind că soția și fiul acestuia, respectiv trei angajați ai unității medicale ar fi fost deja confirmați cu noul coronavirus, spun sursele noastre. În ceea ce privește cazul persoanei angajate la Centrul de Refugiați din Șomcuta Mare, acesta nu ar figura încă pe statisticile cazurilor confirmate. Totuși, ar fi de spus că s-a confirmat un al doilea caz la Seini, fără legătură cu primul. Una din cele două persoane ar fi asimptomatică.

Venim și cu o precizare a IPJ Maramureș în cazul șefului de post din Sarasău, internat la Spitalul TBC din Baia Mare, despre care s-a vehiculat că ar fi scuipat personalul medical. „În urma corespondenței cu Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare a reieșit că polițistul a manifestat o stare de tensiune, neliniște, încordare și disconfort cu privire la starea sa de sănătate, însă nu a scuipat personalul medical, așa cum s-a afirmat, în mod neadevărat” – a transmis IPJ Maramureș.

Vom reveni cu informații!

C.Ț.

Lasă un comentariu