Share
Sume folositoare în teritoriu: Și în Maramureș s-au alocat fonduri necesare pentru clădiri proprii, sedii de primării! Care sunt beneficiarii!

Sume folositoare în teritoriu: Și în Maramureș s-au alocat fonduri necesare pentru clădiri proprii, sedii de primării! Care sunt beneficiarii!

Sume folositoare în teritoriu: Și în Maramureș s-au alocat fonduri necesare pentru clădiri proprii, sedii de primării! Care sunt beneficiarii!

Ministerul Dezvoltării a îndeplinit toate jaloanele stabilite prin principalele componente ale PNRR (Valul Renovării și Fondul Local), odată cu semnarea a 531 de noi contracte de finanțare, arată ministrul Cseke Attila, în 31 ianuarie 2023.

Din fondurile alocate prin PNRR, construim 5.522 de locuințe nZEB pentru tineri care provin din comunități și grupuri marginalizate și specialiști din domeniul sănătății și al educației, eficientizăm energetic și consolidăm seismic 4.333 de clădiri (1.733 blocuri de locuințe și 2.600 clădiri publice), realizăm 1.091 km de piste pentru biciclete, achiziționăm 1.135 de mijloace de transport electrice și 13.200 de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, realizăm 262 de documentații pentru amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Ministerul Dezvoltării a pus la dispoziția autorităților locale o platformă digitală transparentă și eficientă, www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, în care cererile au fost depuse online, cu un utilizator și parolă securizată aferentă fiecărei UAT, respectiv autorități centrale. Cele 531 de noi contracte finanțate prin componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local, au fost încheiate între autoritățile publice locale din 386 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare totală de 1.152.563.827,95 de lei. Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 46 de contracte, în valoare de 313.377.082,51 lei, depuse de 17 autorități locale, pentru reabilitarea și creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice. Prin Fondul Local, au fost semnate 485 de contracte, în valoare de 839.186.745,44 lei, pe care autoritățile locale din 369 de unități administrativ-teritoriale le-au depus atât pentru reabilitarea clădirilor publice, cât și pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde. Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 5.900 contracte de finanțare, în valoare totală de 28.742.238.446,29 lei, a precizat ministrul.

Pe cele două liste figurează obiective din municipiul Baia Mare (LISTA 1) și Dumbrăvița – 3 obiective, Coaș – 2 obiective, Săliștea de Sus, Vișeu de Jos, Cernești, Copalnic-Mănăștur, Poienile Izei, Dumbrăvița, Groși (LISTA 2). Anterior, în 30 ianuarie 2023, s-au alocat fonduri pentru Baia Mare – 2 obective, Sighetu Marmației (LISTA 1), respectiv Vișeu de Sus – 7 obiective, Valea Chioarului – 5 obiective, Borșa – 4 obiective, Copalnic-Mănăștur – 4 obiective, Boiu Mare – 2 obiective, Vima Mică – 2 obiective, Ieud – 2 obiective, Remetea Chioarului – 2 obiective, Șomcuta Mare – 2 obective, Cavnic, Dragomirești, Ardusat, Băița de sub Codru,  Câmpulung la Tisa, Cernești,  Ruscova, Bogdan Vodă, Coaș, Gârdani, Giulești, Baia Sprie, Bârsana, Rozavlea, Șieu, Repedea,  Fărcașa, Oncești, Poienile de sub Munte, Poienile Izei,  Săpânța, Vișeu de Jos, Oarța de Jos (LISTA 2).

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu