Minaur, calificare în Final Four-ul Cupei României după aruncări de la 7m - 2 ore în urmă
Marginalii la volumul Marian Ilea: «Vremuri îmbârligate». Antologie de proză (II) - 3 ore în urmă
Doi salvamontiști maramureșeni reprezintă România la un forum internațional - 4 ore în urmă
Un proiect aparte al Asociației pentru Autism ”Magia Unicornilor” - 5 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile pe listele AJOFM Maramureș - 7 ore în urmă
Rusia acceptă armistițiul…… dar atacă Kievul - 7 ore în urmă
Ștefan Gherghel din cadrul C.S.S. Baia Sprie, dublu campion național școlar - 8 ore în urmă
Ariana Arieșan și-a lansat prima piesă: „Muzica este parte din mine, din viața mea, pe scenă mă simt ca acasă” - 8 ore în urmă
Ministrul Educației va vizita mâine Școala Profesională Fărcașa - 9 ore în urmă
Un elev de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare s-a calificat cu nota 10 la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă - 9 ore în urmă
Sudul Spaniei a înregistrat un nou record absolut de căldură
Valul de caniculă care a lovit Spania a dus la depăşirea recordului absolut de temperatură înregistrat în această ţară de la începutul măsurătorilor meteorologice. 47,4 grade Celsius a fost temperatura înregistrată la Montoro, în provincia Cordoba, conform agenţiei meteorologice de stat (AEMET).
„Este vorba de cea mai ridicată temperatură înregistrată în Spania”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al AEMET, adăugând însă că este vorba despre date provizorii ce vor fi validate în zilele următoare, notează digi24.ro, care citează AFP.
Această temperatură de 47,4 grade Celsius a fost înregistrată sâmbătă la ora locală 17:00. Recordul precedent a fost înregistrat la 13 iulie 2017 în aceeaşi regiune a Spaniei. La puţin timp după înregistrarea noului record de temperatură, pe aeroportul din Cordoba a fost înregistrată valoarea de 46,9 grade Celsius, notează AFP, citată de Agerpres.
Valul de căldură continuă duminică în Spania, în mai multe regiuni înregistrându-se temperaturi de peste 45 de grade Celsius. Aceste temperaturi, superioare valorilor normale din această perioadă a anului, sunt provocate de o masă de aer cald ce provine din nordul Africii. Între anii 2011 şi 2020, Spania a înregistrat de două ori mai multe valuri de căldură decât în fiecare dintre cele trei decenii precedente.