Share
Stăpânul apelor: David Popovici, în proba regină, ia aurul!

Stăpânul apelor: David Popovici, în proba regină, ia aurul!

David Popovici a cucerit aurul la 100 m liber, cu 47,69, duminică după-amiază, în ultima zi a Europenelor de juniori de la Otopeni, arată sport.ro.

„Racheta” și-a demonstrat din nou valoarea la Europeanul de juniori de la Otopeni și a adus a opta medalie a lotului tricolor la competiția organizată în bazinul inaugurat în 2021.

Finala probei regină din înot, 100 m liber, l-a adus la start din nou, în ultima zi a competiției pe David Popovici, starul înotului românesc. Plecat de pe culoarul al patrulea, David Popovici a condus de la început până la final și a încheiat cursa cu timpul de 47,69, la mare luptă cu britanicul Jacob Whittle, 48,65.

La 50 m, elevul lui Adrian Rădulescu a întors cu timpul de 24,63, în timp ce Whittle a avut ca timp intermediar 25,47, pentru ca finalul cursei să fie electrizant. Sportivul legitimat la CS Dinamo a forțat cu resurse nebănuite de energie și cu 15 metri înainte de final avea un avans consistent. Pe poziția a treia s-a clasat cipriotul Nikolas Antoniou, care a blocat cronometrul la 49,67.

Sportivul în vârstă de 17 ani a încheiat CE de juniori cu patru medalii de aur 50 m liber, 100 m liber, la 200 m liber şi la ştafetă 4×100 m liber, dar și cu un argintu la ştafetă combinată 4×100 m liber.

România a încheiat pe locul 3 în clasamentul medaliilor de la Campionatele Europene de natație destinate juniorilor.

România a cucerit opt medalii la Europenele de juniori! Delegaţia României a câştigat până acum opt medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: cinci de aur – ştafeta masculină 4×100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 200 m liber, 50 m liber și 100 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi 3 de argint – ştafeta mixtă de 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu), Bianca Costea la 50 m liber şi Vlad Stancu la 800 m liber, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu