Share
Sorina Pintea, externată după câteva ore în care a primit îngrijiri la un spital din Capitală

Sorina Pintea, externată după câteva ore în care a primit îngrijiri la un spital din Capitală

Clipe dificile pentru fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, care a început să se simtă rău în cursul zilei de duminică – ea fiind diagnosticată toamna trecută cu boală autoimună, dermatomiozita idiopatică cu afectare pulmonară – pneumopatie interstiţială, o boală autoimună pentru care urmează tratament.

Sorina Pintea a cerut ajutorul medicilor încă de duminică, precizând că prezintă „parestezii faciale şi la nivelul membrelor, dificultăţi de înghiţire, stări de vomă, senzaţie de apăsare la nivelul esofagului, senzaţii de arsură la nivelul membrelor”. Ea a solicitat o salvare, spunând că nu se simte bine. Cei din echipajul de Ambulanță au venit la fața locului, i-au făcut investigații și i-au administrat medicamente, dar au decis că nu este necesară internarea.

Fostul ministru a continuat să se simtă rău, motiv pentru care a solicitat să fie internată sub pază. În cele din urmă, Sorina Pintea a fost internată luni dimineață, la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”, pentru investigaţii medicale suplimentare. „Medicul din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 a recomandat ca o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, să fie internată într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internării, paza va fi asigurată de Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă” – au informat reprezentanții Poliţiei Capitalei.

Luni, în jurul orei 15.00, Sorina Pintea a părăsit Spitalul Sfânta Maria. Fostul ministru al Sănătății a fost consultat de medici, însă aceștia au ales să o trimită din nou în Arestul Central. S-ar părea că înrăutățirea stării de sănătate ar fi fost cauzată (și) de faptul că nu ar fi putut să își ia tratamentul în timpul audierilor de la DNA, care au durat aproximativ 30 de ore.

Lasă un comentariu