Share
Solidaritate pentru ai noștri: În județul Maramureș o familie care are total șapte copii are nevoie de o nouă casă! S-a colectat din mărinimie o sumă frumoasă!

Solidaritate pentru ai noștri: În județul Maramureș o familie care are total șapte copii are nevoie de o nouă casă! S-a colectat din mărinimie o sumă frumoasă!

Solidaritate pentru ai noștri: În județul Maramureș o familie care are total șapte copii are nevoie de o nouă casă! S-a colectat din mărinimie o sumă frumoasă!

În această iarnă v-am prezentat cazul familiei Șimoiac din Poienile de sub Munte, caz făcut public de comunitatea Plai Moroșenesc din Maramureșul Istoric. Ei bine, de atunci s-au strâns fonduri deja, lucru extrem de bun.

„În Munții Maramureșului, termometrele indică temperaturi de -20 de grade de zile întregi. Drumurile existente au fost acoperite de îngheț și de zăpadă. Adrian, copilul de școală al familiei Șimoniac, își face singur cărare prin nămeții care-i trec de genunchi. Parcurge patru kilometri până în sat, în Poienile de sub Munte și patru kilometri până înapoi acasă. În fiecare zi. În cătunul în care s-a născut, singurii parteneri de joacă pe care-i are sunt frații lui. Șase la număr.

Trăiesc toți într-o casă de doar 20 de metri pătrați. Fără vecini, fără curent, fără apă, fără acces la servicii medicale. Judecând după imagini, ai putea crede că viața acestor copii este ruptă dintr-un basm. Însă realitatea de zi cu zi este dintre cele mai triste. Vasile Șimoniac este capul familiei. Are 65 de ani și aproape tot atâtea oi de îngrijit. Indiferent de anotimp, se străduiește să le țină sănătoase. Animalele sunt cele care le asigură hrana tuturor. Ana Șimoniac nu a avut niciodată în casă o mașină de spălat. Nici aragaz. Lucrurile care oferă confort în anul 2022 nu și-ar găsi locul în căminul familiei din deal. Singura șansă la normalitate ar fi un nou început. O casă nouă. În sat.

Aproape de școală, de electricitate, de apă curentă și de servicii medicale. Doar așa, copiii care nu îndrăznesc să aibă un vis, cât de mic, ar putea primi o șansă la educație, la sănătate, la un viitor. Cei șapte copii nu au citit prea multe basme. Au învățat să spună doar rugăciuni, la lumina lămpii. Iar anul acesta, de Crăciun, speranța a intrat, pentru prima dată și în casa lor. Cu o mână le-a dus daruri, iar cu cealaltă a pus temelia unui cămin nou pentru familia din munți, în centrul localității Poienile de sub Munte.

În sfârșit, există și pentru ei o speranță. Copiii îndrăznesc să creadă în existența unor supereroi. Iar aceia ați putea fi chiar voi! Ajutați-ne să scriem împreună o poveste cu un final fericit”, arată pagina Plai moroșenesc.

Donații se putea face aici: http://fundly.com/casa-pentru-familia-simioniac.„S-a încheiat campania de donații pentru familia Șimoniac. S-au strans 6.221 de lire prin donații on-line și 30.800 RON Cash. Din acești bani se va construi o casă pentru a oferi condiții normale de viață acelor copii. Sunt oameni care vor dona geamuri, uși și utilități pentru baie, separat. Începând cu luna aprilie vor începe lucrările, iar cumnatul meu (Petric Nicolae) s-a angajat cu această sarcină și va gestiona plățile necesare. Mulțumesc mult pentru ajutorul, încrederea și susținerea ce ni le-ați oferit! Sunt mulți oameni pe care trebuie sa-i ajutăm, se poate, însă doar împreună putem aduce schimbarea în bine!”, arată primarul celei mai mari comune din județul Maramureș, Poienile de sub Munte.

C.Ț.

Citește și

Apel umanitar: Șapte copii din Poienile de sub Munte au nevoie de o nouă casă; Povestea unei familii greu încercată (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu