Share
Scrisoarea celui mai bun prieten al omului către prietenul său, omul

Scrisoarea celui mai bun prieten al omului către prietenul său, omul

Dragă omule prieten,

Îți scriu din adăpostul de câini din Baia Mare, ca să te anunț că și aici a venit frigul. Eu nu am probleme, însă puii sub un an și câinii mai bătrâni îl resimt foarte tare. De aceea, te rog să ne trimiți pături vechi, așternuturi uzate sau orice haine second-hand de dimensiuni mari de care nu mai ai nevoie, ca să-i încălzim pe cei mai sensibili și mai vulnerabili dintre noi.

Știi că în cuștile transporter din încăperea de carantină  se folosesc cartoane ce trebuie schimbate de două ori pe zi. Consumul e mare, așa că te-am ruga să ne aduci și niște cartoane sau cutii de carton. Și fiindcă am amintit de igienă, te rog să le spui prietenilor tăi că îi aștept  să dea o mână de ajutor la curățenia săptămânală care are loc  în fiecare sâmbătă dimineața. De fapt, asta e o rugăminte de ajutor pentru cei care au grijă de noi  – cam puțini pentru cei 165 de colegi, câți suntem aici – și care ne-au spus că voluntarii sunt primiți cu brațele deschise. Și nu e vorba decât de câteva ore, între 9.00 și 13.00.

Te rugăm să ne dai nouă hrana noastră de toate zilele, fiecare zi însemnând 50 kg de boabe, o cantitate care nu se adună deloc ușor. Așa că aștept de la tine și de la prietenii tăi să donați câte un sac cu bobițe. Îngrijitorii noștri ne-au spus că e bună și o donație de măcar 20 de lei și mi-au scris pe o hârtie datele pentru donații:

Asociația Adăpostul de câini din Baia Mare – PayPal: adapostuldecainibaiamare@yahoo.com
RON: RO 49 BTRL RONC RT02 4689 8501
EUR: RO 96 BTRL EURC RT02 4689 8501
SWIFT EUR: BTRL RO 22

Eu îți mulțumesc anticipat, rămân al tău cel mai bun prieten și te salut,

Ham-ham

 

 

 

Lasă un comentariu