Share
Peste 5000 de ore de voluntariat pentru comunitățile din Baia Mare și Cavnic

Peste 5000 de ore de voluntariat pentru comunitățile din Baia Mare și Cavnic

Au venit în Baia Mare în octombrie 2018, prin Programul Erasmus Plus și au fost găzduiți de Federatia YMCA Romania. Și-au încheiat activitatea de voluntariat în august 2019. E vorba de  Catarina Barbosa Martins (Portugalia), Olatz Lago Silvestre (Spania), Cindy Gourmelon (Franta), Alejandro Chacon Castro (Spania). Ei s-au axat pe activități cu copiii și tinerii din Baia Mare și Cavnic, promovând incluziunea și implicarea civică,  diversitatea, toleranța, inițiativa, gândirea critică, egalitatea.

Voluntarii au derulat:

  • activități extracurriculare în școli și licee
  • programe educaționale și recreative la casele de tip familial, în tabere de vară
  • au realizat ateliere non formale în cadrul Programului “Școala Altfel” din mai multe licee
  • au creat numeroase evenimente publice interculturale, de consultare și de conștientizare
  • au derulat în parteneriat comunitar campania #DeDataAstaVotez
  • au fost implicați și  în diversele activități și evenimente organizate în cadrul Centrului de Tineret Baia Mare și în cadrul Programului Baia Mare-Capitala Tineretului din România 2018-2019.

Voluntarii si-au creat și propriile proiecte, în functie de aptitudinile si interesele personale.

  • Olatz Lago Silvestre a  colaborat cu Complexul Astronomic Baia Mare-Planetariu
  • Cindy Gourmelon, fiind pasionat de animale, a făcut voluntariat la adăpostul de câini
  • Catarina Barbosa Martins a organizat două campanii de strângere de haine și alimente, pe care le-a distribuit grupurilor vulnerabile de pe Pirită, Craica sau de laCombinat; a preparat si distribuit măncare pentru beneficiarii Adăpostului de noapte al Fundației de Voluntari Somaschi
  • Alejandro Chacon Castro a sustinut un program săptămânal cu workshopuri educaționale de luptă impotriva discriminarii de orice fel și egalitate de gen

În perioada 3-8 august, trei dintre voluntarii internaționali au participat  la Londra – alături de tineri din Baia Mare, Arad, Bucuresti, membri și voluntari YMCA –  la evenimentul YMCA175. Acesta a marcat aniversarea celor 175 de ani de la înființarea YMCA. La acest eveniment au fost invitati María Fernanda Espinosa Garcés  (președinta Adunării Generale a Organizației Natiunilor Unite – ONU), Jayathma Wickramanayake (reprezentantul Secretarului general al ONU pentru tineret și peste 3000 de delegați din 100 țări.

Proiectul “Youth Power Space II” este finanțat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene, este organizat împreună cu partenerii-organizațiile de trimitere ale voluntarilor: Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlântico – Associação Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franta și a avut numeroși parteneri locali.

Lasă un comentariu