Share
Natalitatea nu crește nici din pix  și din promisiuni populiste

Natalitatea nu crește nici din pix și din promisiuni populiste

Propunerea de referendum pentru ”Renașterea Maramureșului” – un fel de slogan ”să dăm județului cât mai mulți copii” –  a fost  lansată de liderul social- democraților maramureșeni, ca punct forte al campaniilor de realegere  în fruntea PSD Maramureș (aici i-a ieșit pe varianta candidatului unic), respectiv CJ Maramureș (unde sunt, totuși, mai mulți candidați). Reacțiile nu au întârziat să apară, căci briza  de precampanie bate din toate părțile. Inclusiv (sau, mai ales) secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Ionel Bogdan, liderul liberalilor marmureșeni.

”Curios cum nu a sesizat președintele social-democraților maramureșeni problemele demografice ale județului în timpul guvernărilor Grindeanu, Tudose sau Dăncilă.  În virtutea funcției de vicepreședinte la nivel național al partidului, putea implementa măsuri pentru tinerele familii. Dintr-odată, în prag de alegeri, el a descoperit marea problemă a județului pentru rezolvarea căreia are numai promisiuni, una mai populistă ca alta.

Numai că natalitatea nu crește din pixul electoral al pesedistului Gabriel Zetea, ,ci când sunt investiții și când sunt locuri de muncă bine plătite.  După ce opt ani s-a aflat la vârful CJ,  județul nostru este pe penultimul loc în regiune la Produsul Intern Brut  (PIB) pe cap de locuitor, iar asta înseamnă venituri mici și un nivel de trai scăzut pentru maramureșeni.

Mai degrabă președintele Zetea trebuie să spună de ce drumurile din Maramureș sunt în continuare proaste și de ce județul e plin de gunoaie, deși în urmă cu patru ani promitea să rezolve aceste probleme. Îi reamintesc acestuia că în 2016 anunța că în șase luni va rezolva problema depozitării gunoaielor în județ, iar astăzi suntem într-o situație mult mai gravă decât atunci, gropile de gunoi din preajma orașelor fiind un pericol real pentru sănătatea cetățenilor” –  a fost reacția lui Ionel Bogdan.

Lasă un comentariu