Share
Lovit de o boală nemiloasă, un preot are nevoie de ajutor, pentru a mai trăi lângă cei doi copilași ai săi

Lovit de o boală nemiloasă, un preot are nevoie de ajutor, pentru a mai trăi lângă cei doi copilași ai săi

Ioan Călin Bot este preot greco-catolic în comuna Botiza. În urmă cu un an și jumătate a fost diagnosticat cu cancer. A fost operat la Cluj-Napoca, dar chirurgii nu au reușit să-i extirpe o tumoare malign stomacală de 29 cm. A fost externat și trimis să-și petreacă ultimele zile cu cei dragi: soția și cei doi copii de 9, respectiv 2 ani.

Noroc că a aflat de  – și a mers la – Clinica din Debrecen (Ungaria). Deși i s-au acordat puține șanse de supraviețuire, a fost operat și a continuat să trăiască.  Desigur, cu grijile aferente: 18 luni cu vizite bilunare la Debrecen, pentru analize, tomograf, consultații.

Ducea lupta cu tumora de la stomac, dar în urmă cu șase luni i-a fost descoperită o metastază la ficat și câteva tumori mici la plămâni,  Și au reînceput problemele. După alte încercări de tratament, a fost trecut pe medicamentul ”Stivagra”. Acesta nu se găsește în farmaciile din țară și și nici nu e decontat prin CAS. Preotul îl cumpără din Ungaria, dar costă 3400 de euro, ceea ce înseamnă peste 40.000 de euro/an, adică pentru perioada minimă de tratament. Veniturile cumulate ale familiei înseamnă 500 de euro/lună, iar la binefăcătorii  care l-au ajutat până acum nu poate apela la infinit.

De aceea preotul și-a făcut cunoscută povestea în spațiul on-line, solicitând ajutor, în încercarea de a frămâne lângă copiii pe care-i iubește atât de mult. ”Vă mulțumesc și vă asigur de rugăciunile mele, iar Dumnezeu să vă răsplătească fapta cea bună și să vă binecuvinteze cu harurile Sale”.
Cei care doresc să-l ajute pe preot, au la dispoziție mai multe posibilități.

 • Cu card bancar aici 1 sau aici 2
 • prin PAYPAL la adresa de aici 3
 • prin virament sau depunere la CEC BANK în conturile:
  • RO94 CECEC 0019 4600 711 4731  (lei)
  • RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 (euro) – cod BIC (Swift) CECEROBU
   Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate – Cod Fiscal 9373178;  cu mențiunea ”ajutor preot”
 • prin REVOLUT
  • din România folosind numărul 0749936688
  • din străinătate. folosind IBAN: GB29 REVO 0099 7008 4404 94, Swift: REVOGB21

10 Comentarii în această postare

 1. Adevărul

  Îmi pare rău de suferința acestui om, dar acuma în cazul lui de ce nu se apelează la moaște sau icoanele făcătoare de minuni, mai ales că el este preot???!!! Acum s-ar putea dovedi puterea acestora vindecându-l de această boală grea???!!! De ce nu-l trimite nimeni acolo???? Puneți-vă unele întrebări logice cu privire la icoane, statui, moaște și alte lucruri de acest gen și cu siguranță veți rămâne fără răspuns!!! Sper să se vindece să se bucure împreună cu familia lui!!!

  Răspunde
  • Adevarul e că întrebările retorice nu se pun la asemenea necazuri…

   Răspunde
   • Nu ispiti pe Domnul Dumnezeul tau! Si unul din talhari l-a intrebat pe Iisus Hristos de ce nu se elibereaza de pe Cruce, daca este Fiul lui Dumnezeu. Si minunile isi au rostul lor. Si Dumnezeu lucreaza prin oameni.

    Răspunde
  • Baba Vanga

   Exact asta am vrut sa spun si eu, dar n-am vrut sa-mi pun toata prostimea pe cap. Rugandu-te la niste icoane este exact cum te-ai ruga la un rahat.

   Răspunde
  • Eu chiar asta ii recomand: pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca!

   Răspunde
 2. Daca rugaciunile pentru el nu ” functioneaza” , cum ar functiona cand se roaga pentru altii ! 🙁 Cancerul nu are nici o legatura cu D-zeu sau cu „pacatele ” , este o afacere mult prea profitabila pentru lacomii acestei lumi ! Cauza cancerului o stiu medicii veterinari si medicii de la autopsie ! Eliminati cauza si organismul se recupereaza singur ,caci fiecare avem un program de vindecare bine pus la punct !

  Răspunde
 3. Va recomand sa mergeți la clinica imuno-medica din Bucuresti. Are cele mai bune echipamente și specialiști pentru tratarea cancerului. Și cele mai mici prețuri fiindcă este clinica finanțată de Dl Becali. Dacă doriți mai multe detalii redacția va poate da afresa mea pentu contact.

  Răspunde
 4. Linkul de PayPal nu e funcțional

  Răspunde

Lasă un comentariu