Share
Grevă la Weidmuller Tăuții Măgherăuș (VIDEO și GALERIE FOTO)

Grevă la Weidmuller Tăuții Măgherăuș (VIDEO și GALERIE FOTO)

Angajații Weidmuller Tăuții Măgherăuș au blocat de dimineață intrarea în întreprindere. Ei sunt nemulțumiți de salariile mici, afectate și de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Dovadă și fluturașul de salariu, arătat de o angajată cu 15 ani de vechime în muncă și care ia în mână 1268 de lei, la care se adaugă bonurile de masă de 255 de lei. De altfel, principala lor doleanță e legată de salariile decente, asta fiind și una dintre scandările lor: ”Vrem salarii! Vrem salarii!”. Oamenii nu sunt supărați pe investitorul străin, nemulțumirea lor îndreptându-se spre directoarea Angela Sandor, cea care le-ar fi spus că toată situația se datorează PSD-ului. Ca atare, protestatarii îi cer  demisia.

 

6 Comentarii în această postare

 1. Prin urmare, a fost lezata onoarea PSD. Asta chiar poate provoca furie. Mdaaa…

  Răspunde
  • Gagniuc Ananei

   E un pic forțată încercarea de a da protestului o tușă politică prea groasă. Totusi, furia e în portofel, pe spațiul lăsat gol de scăderea salariului. Iar rationamentul oamenilor (pe care nu-l judec) e de genul: o fi gresit PSD-ul, dar alți privați cum au putut plusa puțin la brut, ca să nu scadă lefurile și aici nu se poate. Știți cum se spune: maieul e mai aproape decât cămașa.

   Răspunde
 2. Fostă angajată

  La această firmă sunt norme foarte mari și salarii de mizerie. Nepotism .lipsă de respect față de angajați !

  Răspunde
 3. Gigi marca

  Exemplu clar de angajat care “lucra” , nici un weekend lucrat , foaie de boala pentru ” brandoză” maxim de eficient ,

  Răspunde
 4. Principalii vinovati sunt conducerea si consiliul judetean si nu in ultimul rand,tinand cont ca sunt foarte multi baimareni in aceasta fabrica ,primarul si consiliul local Baia Mare datorita faptului ca suntem un judet fara nici un parc industrial,cu o concurenta slaba si o cerere mica a fortei de munca. Probabil asta e si motivul sa nu se aduca investitori,ca muncitorimea sa fie nevoita sa se caciuleasca la salariul minim pe economie. In acest timp judetele invecinate, Salaj si Satu Mare, au cate doua parcuri industrial, iar Clujul are fara numar (asta o fi si motivul principal al dezvoltarii economice si a salariilor bune). Muncitorul maramuresean trebuie sa fie constient ca o va duce bine cand angajatorii o sa concureze pe forta de munca si nu o sa afirmeb a o cerere de marire de salariu: „poti sa pleci ca am 100 la poarta”. Asta se intampla doar aici; in Timis, Arad, Bihor, Sibiu, Cluj, niciun angajator nu-si permite sa-si trateze muncitorimea ca pe niste gunoaie, datoare sa-i serveasca pe bani de nimic.

  Răspunde
 5. Ce zice Toni Ardelean, mai ales ca primaria si-a tras si consilieri locali in conducere? Haios e ca primarul i-a chemat si pe cei de la ITM sa-i prosteasca pe prosti si sa le explice schema pesedeului pentru salarii. Cat de prosti au putut sa fie sa nu-si dea seama ca la jumatate de salar, daca dublezi contributiile, iese cu minus?

  Răspunde

Lasă un comentariu