Share
Finanțiștii se pregătesc de proteste

Finanțiștii se pregătesc de proteste

Sindicaliștii din Finanțe atrag atenția că există un deficit mare de personal în sistem și că se confruntă cu probleme în ce privește dotările pentru buna desfășurare a activității. În aceste condiții, declarațiile publice privind reducerile de personal au creat mari nemulțumiri, existând premisele declanșării unui conflict de muncă.

”În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe a purtat discuții cu ministrul Finanțelor Publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici (foto), aducându-i la cunoștință că există premisele declanșării unui conflict de muncă la nivel național, care poate duce la blocarea activității de colectare și administrare a veniturilor la bugetul statului”, se menționează într-un comunicat al Sed Lex (Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor).

Dumitru Borodi, președintele Sed Lex Maramureș, a subliniat că la reorganizarea anterioară în județ erau 420 de posturi, iar acum sunt ocupate doar 350. ”Ne confruntăm cu un deficit fantastic de personal, cu o lipsă mare de dotări necesare pentru buna desfășurare a activității. Se lucrează peste orele de program și nu sunt fonduri pentru plata orelor suplimentare”, a precizat liderul sindical.

Sursa foto: economica.net

Lasă un comentariu