Share
Duelul generațiilor disputat la o ”Șezătoare la muzeu”

Duelul generațiilor disputat la o ”Șezătoare la muzeu”

Zilele trecute, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a avut loc activitatea “Șezătoare la muzeu”, desfășurată în cadrul proiectului “Lăpușencele, de dragoste și frumos!”.

Șezătoarea a fost un duel – dar și un duet – al generațiilor –  în viziunea reprezentanților muzeului. Trupa de teatru “Parol” a Școlii “I.L. Caragiale” a jucat piesa “Scufița Albă”, prezentând realități ale generației Facebook și Instagram. După care s-a revenit la tradiție, elevele de la Școala Lăpuș, alături de grupul de Horitoare din Lăpuș,  făcând demonstrații în arta realizării zgărdanelor și cusăturilor, pentru ca la apoi să susțină  un minirecital de pricesne. La finalul activității, copiii au socializat și degustat din bucatele pregătite de școlile partenere.

Proiectul educațional “Lăpușencele, de dragoste și frumos!” este derulat de Școala Gimnazială Lăpuș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Asociația “Horitoarele din Lăpuș”, Asociația “Inimioare fericite” din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială “I.L.Caragiale” din Baia Mare.

Lasă un comentariu