Share
Donații  din Portugalia pentru comunitatea din Baia Mare

Donații din Portugalia pentru comunitatea din Baia Mare

Voluntarii Erasmus Plus ai Federatiei YMCA Romania, împreună cu voluntarii Programului Baia Mare-Capitala Tineretului din România 2018-2019, au demarat o primă acțiune de colectare de haine, încălțăminte și jucării pentru aceia din comunitate care au cel mai mult nevoie de ele. Astfel, la inițiativa voluntarilor Catarina Claudia Martins Barbosa (Portugalia), Cindy Louise Monique Gourmelon (Franța), Olatz Lago Silvestre (Spania) si Alejandro Chacon de Castro (Spania), în 23 ianuarie a sosit un transport internațional din Porto (Portugalia), cu donații pentru comunitatea băimăreană.

“Este timpul să vă faceți curat în dulap și să dăruiți hăinuțele și jucăriile de care nu mai aveți nevoie, astfel încât ele să aibă șansa de a avea o a doua viață, alături de cineva care le va aprecia! Vă mulțumim!”  – este îndemnul voluntarilor către întreaga comunitate băimăreană. “Chiar cred că suntem interconectați și că ne aflăm într-o relație de interdependență unul cu celălalt, acțiunile noastre au efecte asupra celor de lângă noi și viceversa. Într-o comunitate, pentru cel de lângă tine sunt esențiale lucruri și gesturi precum a dărui, a oferi un zâmbet, a întinde o mână,  a-l aprecia, a fi solidar, a-i purta de grijă, a-l ajuta să își atingă întregul potențial, a-i susține dezvoltarea. Am gândit această campanie pe termen mai lung, cel puțin până în luna august, când se încheie stagiul nostru în Baia Mare. Sperăm ca voluntarii locali să se implice din ce în ce mai mult și să continue campania și după plecarea noastră. Împreună putem să creăm o comunitate mai bună, o lume mai bună!”  – ne-a împărtășit voluntara portugheză Catarina Barbosa.

Voluntarii fac un apel către toți cei care doresc să sprijine această cauză că pot aduce donațiile lor la Centrul de Tineret Baia Mare, situat pe strada Culturii nr 7A, luni, 28 ianuarie, și miercuri, 30 ianuarie, între orele 15.00 și 19.00

Prin activitățile derulate în timpul stagiulului de 11 luni în Baia Mare și imprejurimi, cei 4 voluntari internaționali promovează incluziunea și implicarea civică, impulsionând copiii și tinerii, inclusiv pe cei cu oportunități reduse, să devina agenți ai schimbării, susținând diversitatea, toleranța, inițiativa, solidaritatea, gândirea critică, egalitatea, civismul, pentru crearea unei societăți în spiritul principiilor democrației și drepturilor omului. Proiectul “Youth Power Space II” al voluntarilor internaționali este cofinanțat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene și este organizat împreună cu partenerii – organizații de trimitere a voluntarilor – : Asociacion Building Bridges (Spania), ProAtlãntico – Associação Juvenil  (Portugalia), Ville de Nevers (Franța).

Lasă un comentariu