Share
„Deschide ușa, creștine/ Să intre anul ce vine” și alte superstiții de Anul Nou

„Deschide ușa, creștine/ Să intre anul ce vine” și alte superstiții de Anul Nou

Se crede, în general, că tot ceea ce facem în noaptea şi în ziua de Anul Nou va avea repercusiuni asupra întregului an. De aceea, pentru liniştea noastră interioară, dar şi pentru confortul psihic în anul care vine, e bine să ţinem cont de câteva cutume foarte răspândite.

Dacă doriţi să primiţi cadouri pe tot parcursul anului care tocmai începe, e bine ca noul an să vă prindă îmbrăcaţi cu haine noi.

Trebuie neapărat să aveţi cel puţin o haină de culoare roşie (de preferinţă lenjerie) în noaptea de Anul Nou, pentru a avea un an norocos şi plin de iubire. Nu purtaţi haine negre. Vor atrage necazuri mari în anul care vine.

Chiar dacă vă supăraţi sau vă emoţionaţi, nu plângeţi de Anul Nou. Cine plânge va avea parte de evenimente triste tot anul.

› Fiţi politicoşi şi manieraţi în noaptea dintre ani, nu discutaţi în contradictoriu, nu povestiţi despre morţi şi fantome pentru a nu atrage ghinionul în anul care vine.

Se spune că toţi cei născuţi în 1 ianuarie vor avea noroc toată viaţa.

În această perioadă nu se împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ, nu se plătesc taxe, nu se fac daruri, nu se aruncă gunoiul, pentru a nu arunca norocul şi pentru a nu atrage sărăcia. Totuşi, dacă nu doriţi să fiţi datori tot anul, e bine să vă plătiţi toate datoriile înainte de miezul nopţii.

Pentru ca anul să fie cât mai bogat, e bine ca trecerea dintre ani să vă prindă cu casa curată, cu masa plină cu bucate şi băutură, dar şi cu ceva bani în buzunar. Cei superstiţioşi consideră că paharele şi buzunarele goale sunt semn de sărăcie.

E bine să aveţi pe masa de Revelion 12 feluri de mâncare, pentru a avea un an bun financiar şi material. Dintre acestea nu trebuie să lipsească gustări din carne de porc, curcan, linte, struguri. Toate acesta aduc spor în casă. Cel mai important preparat în această noapte este peştele, pentru a te putea strecura printre probleme, precum peştele prin apă. Nu se consumă carne de găină la masa de Revelion pentru a nu împrăştia câştigul.

Se spune că începerea unor proiecte de amploare în chiar prima zi a anului stă sub semnul ghinionului.

Sărutul sub vâsc este obligatoriu în noaptea de Anul Nou pentru a fi tot anul înconjurat de dragoste şi afecţiune.

Nu folosiţi foarfecele, pentru că vă taie norocul în dragoste, iar dacă vă veţi căsători în anul care tocmai vine, alegerea va fi una greşită.

Obligatoriu, trebuie primită prima persoană care vă bate la uşă. Dacă este bărbat, anul vă va fi bun şi curat ca lacrima. Dacă va fi femeie, veţi avea încercări grele în acel an.

Nu măturaţi în ajunul de Anul Nou pentru a nu alunga prosperitatea.

› Nu spălaţi rufe, pentru că vă va merge rău tot anul. Rufe nu se spală până după Bobotează, după sfinţirea aghiasmei.

La miezul nopţii, deschideţi uşa să iasă anul vechi şi să intre noul an (D.G.B.)

Lasă un comentariu