Share
Cu jalba-n proțap la Prefectură

Cu jalba-n proțap la Prefectură

Nemulțumiți că Guvernul nu le ia în seamă doleanțele, reprezentanții salariaților din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Maramureș s-au întâlnit astăzi cu conducerea județului în cadrul comisiei de dialog social.  Ei sunt în grevă de avertisment încă de săptămâna trecută și solicită salarii decente.

”Nivelul de salarizare a rămas între ultimele, dacă nu ultimul din sistemul bugetar. Sunt discrepanțe mari de venituri în comparație cu celelalte instituții. Am rămas pe ultima treaptă și, cu toată tevatura legată de Legea salarizării unitare, nu s-a reușit corectarea inechităților. Creșterea procentuală a salariilor îi avantajează pe cei cu salarii mari. Principiul «muncă egală, salarii egale»  nu se respectă” –  a spus Cristian Ciuvar, reprezentantul salariaților din DJST Maramureș.

El a subliniat că angajații sunt obligați să lucreze în zilele de sâmbătă și duminică, dar nu sunt plătiți suplimentar pentru aceste ore. Lista doleanțelor a fost înaintată prefectului județului, care a promis că o va comunica la București. Protestele angajaților DJST Maramureș continuă și mâine, când activitatea va fi oprită în intervalul 10.00 – 12.00. Totodată, în capitală sunt planificate o pichetare a Ministerului Tineretului și Sportului și un marș până la Palatul Parlamentului.

Lasă un comentariu