Share
Băimăreanul David Roth are nevoie în continuare de ajutorul nostru; „Știe că trebuie să mergem cu el să îl facem bine, dar când aude de operație, începe să plângă”

Băimăreanul David Roth are nevoie în continuare de ajutorul nostru; „Știe că trebuie să mergem cu el să îl facem bine, dar când aude de operație, începe să plângă”

Fix acum o lună vă povesteam despre David Robert Roth (11 ani), din Baia Mare, se luptă cu o boală gravă. 

Apropiații familiei au lansat atunci pe rețelele de socializare un apel umanitar:

„Dragi prieteni, vă rețin atenția de data aceasta cu situația micuțului David, băimărean de-al nostru. Până de curând, David era un băiat sănătos, se bucura de copilărie, de familie și de prieteni, până într-o zi când au apărut primele semne ale bolii. Nimic nu prevestea că ar fi vorba de o boală gravă. Și familia se aștepta să fie ceva ușor de tratat, dar diagnosticul primit a fost crunt. A fost diagnosticat cu tumoare pe creier, iar operația a fost facută. În urma investigațiilor a reapărut tumoarea. Este afectată măduva de la coloana vertebrală și are cifoscolioză toraco-lombară, necesită mai multe intervenții chirurgicale, are nevoie mare de susținerea noastră, a tuturor.

Operația pe creier a fost făcută, tumoarea a fost îndepărtată, a făcut și puncții și a trecut cu greu peste operație. Acum se simte mai bine, îl mai doare spatele și puțin capul, face ședințe la psiholog. Se pregătește pentru următoarele intervenții ce trebuie făcute de urgență. Prima intervenție constă în eliminarea tumoarei de pe coloană, urmată apoi de încă doua intervenții.

Dragilor, haideți să contribuim și noi puțin, să aducem familiei greu încercate puțină bucurie. Măcar grija banilor să nu o aibă, să le oferim confortul psihic, să depășească problemele de care se lovesc și să le fim alături cu tot ce putem. Dar din dar se face rai! Orice sumă ajută! Mulțumim!”.

DirectMM a luat acum legătura cu mama lui David, pentru a afla cum se simte și dacă au găsit un spital în care să se trateze.

„Dacă nu face efort mult e ok, dar dacă face îl dor picioarele, șchioapătă și obosește tare. Am reușit și am trimis actele în Valencia și în Linz, am vorbit și cu un medic din Austria, dar acolo la clinica Ach nu ne poate primi momentan, nu știu motivul, săptămâna asta ar trebui să primim un răspuns. Am trimis și poze cu David să îl vadă cum arată acum, pentru că un picior e mai gros față de celalalt, laba piciorului e mai lată față de cealaltă, iar la spate i se vede cocoașă. Bani s-au adunat 105029,69”, a declarat, pentru DirectMM, mama lui David Roth.

Întrebată ce zice David despre această situație, băimăreanca povestește:

„Știe că trebuie să mergem cu el să îl facem bine, dar în momentul în care aude de ace, de operație începe să plângă, îi este frică. Își aduce aminte prin ce a trecut anul trecut când a fost operat la cap.

Momentan evităm subiectul ăsta cu el, iar când va fi momentul îi vom zice. Dar în mare parte știe. E traumatizat de ace, nici nu vrea să audă de ele. Și când trebuie să ii facem analize îmi trebuie 10-15 minute până îl conving. Începe să plângă, i se face rău”.

Cei care vor să dea o mână de ajutor o pot face prin intermediul acestui cont:

Roth David Robert RO35BTRLRONCRT0531689201 deschis la Banca Transilvania.

L.C.H.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu