Share
BAIA MARE. Încă o vară fără ștrand sau dezvoltarea turismului pe uscat

BAIA MARE. Încă o vară fără ștrand sau dezvoltarea turismului pe uscat

Ștrandul din reședința județului Maramureș e o pacoste pentru băimăreni și o mană cerească pentru  conducătorii lor. Ștrandul e un pretext  excelent  pentru a motiva încă un împrumut care să împovăreze și mai mult orașul. Cine să cârâie împotriva acestui demers premergător reabilitării și modernizării ștrandului? După ce diriguitorii s-au văzut cu sacii în căruță și cu banii în cont, mută banii în partea în care aceștia  pot dispărea mai ceva ca navele din Triunghiul Bermudelor, de nu-i mai găsește nici DNA-ul. Printre aceste „părți” preferate se numără, de pildă, reabilitarea infrastructurii rutiere și ”modernizarea” parangheliilor publice. Dar cum să dai o motivație credibilă retragerii banilor pentru ștrand spre a fi mutați în altă parte? Simplu: cu gargară și propuneri tâmpițele, dar – chipurile – mult mai importante. S-a întâmplat și astăzi în plenul  consiliului  municipal, când banii de ștrand au fost aruncați pe… drumuri.

”Este o investiție foarte importantă pentru municipiul Baia Mare inclusiv pentru dezvoltarea turismului și, prin noua investiție, se dorește dezvoltarea infrastructurii în zona Ferneziu-Firiza. Tot ceea ce înseamna zona Barajului, dar și în interiorul cartierelor Ferneziu și Firiza, cu pista de biciclete, cu zone de parcare. Consider că în acest fel putem demara, începând de săptămâna viitoare acest proiect, în zona Ferneziu-Firiza. Asadar, aceasta este propunerea pe care o fac” – a spus fără să clipească primarul municipiului.

Și are dreptate primarul, măsura asta va dezvolta turismul: spre Apa, spre Satu Mare, spre Ungaria sau, mai aproape, spre piscinele private. Cum va dezvolta turismul în zona Barajului e o taină, căci oamenii nu se vor duce doar să se uite la lac, că doar nu e voie să faci baie în el;  nici pentru viitoarele piste de biciclete, numai ca să  ajungă în viitoarele zone de parcare. Aparent, schimbarea destinației banilor e  cauzată de faptul că primarul a sesizat  că la ștrand „trebuie trecute chestii de finețe, extrem de precise”. Păi, cine are azi nevoie de precizie, de exactitate, de legi clare. Cu așa ceva hoții bugetari ar muri de foame, iar campanile electorale ar rămâne nebugetate! Ori, se cunoaște zicala ”candidatul gospodar  face până-n iarnă bani, iar vara candidează”.

Scurtă recapitulare: 76.000.000 de lei a fost împrumutul de la finele anului  trecut. Azi 70.000.000 de lei au fost alocate proiectului de reabilitare a străzilor din Ferneziu-Firiza-Blidari  (sesizați că și aici un vorba  de un fel de triunghi, dar nu chiar al Bermudelor, că e pe uscat), incluzând cele 15.000.000 de lei, partea  șterpelită ștrandului (că la banii ăștia te ia lumea de prost, dacă vorbești de aquapark ).

Așa încât vom trece încă o vară fără ștrand, dar vom dezvolta (păparea banilor prin) turismul pe uscat. Că apa-i scumpă, uitați-vă pe facturile de la Vital!

Ananei GAGNIUC

Foto – Ștrand ecologic: nu poluează apa, ci o economisește, și îmbogățește oxigenul prin simbioza  cu vegetația spontană.

 

1 Comentariu în această postare

  1. Tocmai am fost ieri pe minunata pista de biciclete din Ferneziu pina la Aramis. O mai țineți minte nu, cea promisa cu ceva vreme în urma, O minunăție ce sa mai zic, făcută tot ptr dezvoltarea turismului.

    Răspunde

Lasă un comentariu