Share
Apeluri umanitare făcute de familii aflate la mare necaz

Apeluri umanitare făcute de familii aflate la mare necaz

Nevoia i-a împins pe români să plece la muncă în străinătate. Exodul acesta naște traume și chiar drame, e drept, de intensități diferite. De la copiii care, acasă, cresc lipsiți de dragostea părintească până la dezrădăcinare, de la o muncă epuizantă până la șubrezirea sănătății și, peste toate, singurătatea și dorul de țară.  E un fenomen pe care nu l-a putut ignora nici folclorul nostru. Avem aici o mostră de la interpreta Florentina Vlad cu a sa melodie, ”Cresc părinții prunci la masă”.

Numai în această săptămână am avut două cazuri de maramureșeni care și-au găsit sfârșitul afară, iar acum familile nu au bani să le repatrieze trupurile neînsuflețite, pentru a le înmormânta creștinește în pământul de acasă.  Și au lansat apeluri umanitare pentru a se descurca. Nu-i chiar surprinzător, căci de sărăcie au plecat cei dragi în locuri în care să câștige mai bine.  Reamintim cele două cazuri:

  • Gigi Chindriș (28 de ani) din Săliștea de Sus, decedat în Franța. Donațiile se pot depune în contul  RO11BRDE250SV03418812500, deschis la BRD, pe numele Mihai Chindriș (fratele lui Gigi).
  • Geta Nica (originară din Vișeu de Sus, 41 de ani), decedată în Italia. Donațiile se pot face în contul  RO76RZBR0000060021320983, deschis la Raiffeisen BANK, pe numele soțului, Nica Nelu Adrian.

Și dacă tot suntem la capitolul apeluri umanitare, reamintim și de cazul celor opt copilași din Bârsana, rămași fără tată într-o casă nefinisată, Donațiile se pot face în contul RO39CRCOX250200000369433, deschis la Banca Cooperatistă Tisa, pe numele mamei, Bența Lenuța-Maria.

 

Lasă un comentariu