Share
Anularea unor pensii speciale a fost adoptată tacit în Senat

Anularea unor pensii speciale a fost adoptată tacit în Senat

Senatul a adoptat tacit (fără dezbateri) o lege care prevede anularea anumitor pensii speciale. E vorba de pensiile de serviciu pentru:

  • funcționarii publici parlamentari
  • membrii Corpului diplomatic și consular
  • personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă
  • personalul Curtii de Conturi
  • personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti
  • Avocatul Poporului

În cazul parlamentarilor și deputaților se propune anularea indemnizațiilor pentru limită de vârstă care au un cuantum cuprins între 1.800 lei și 13.500 lei (în funcție de numărul de mandate).

Legea păstrează pensiile procurorilor și magistraților, cei mai numeroși beneficiari, care încasează și cea mai mare pensie medie specială: 17.132 lei, din care care doar 1235 lei provin de la bugetul asigurărilor sociale de stat, restul fiind suportat din bugetul de stat.

Proiectul de lege va fi trimis Camerei Deputaților, care va fi for decizional.

Potrivit Casei Naționale de Pensii, la finalul lunii octombrie 2018 în România erau aproape 10.000 de beneficiari de pensii speciale, fără a lua în calcul militarii și polițiștii, pensia medie fiind de peste 17.000 de lei. Iată situația detaliată:

 

2 Comentarii în această postare

  1. In Camera Deputatilor,nu o sa treaca,ca doar nu sunt prosti sa-si taie privilegiile.Si parca vad ca PMP-istii o sa fie primii,iar ceilalti,din toate partidele o sa faca la fel.Noi baimarenii o sa ramanem cu rahatul de caine din metru in metru,cum e pe str.Hortensiei.Asta ca sa ne trezim la realitate si sa ducem un miros imbietor prin apartamente.

    Răspunde

Lasă un comentariu