Share
A 27-a Zi Mondială a Bolnavului

A 27-a Zi Mondială a Bolnavului

Astăzi e marcată cea de-a XXVII-a Zi mondială a bolnavului, ea fiind celebrată în mod solem la Calcutta (India) Tema propusă de Papa Francisc pentru ediția din acest an este: “În dar aţi primit, în dar să daţi” (Mt 10,8).

De la acest îndemn a pornit și solicitarea Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, de a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către această asociație. Sumele vor fi folosite pentru  îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor bolnavi din comunitate.

Ca să fie convingătoare,  această  organizație  arată că, anul trecut, în centrele sale de îngrijire  la domiciliu – Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus (Maramureș) și Livada, Ardud, Carei, Petrești, Tășnad (Satu Mare) –  au fost ameliorate suferința și singurătatea a 755 de vârstnici bolnavi.

Conform noilor reglementări, furnizorii de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat pot fi susținuți și cu 3,5% din impozitul pe venit.  Desigur, nu doar Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare  – Cod de identificare fiscală: 4960929, Cont bancar (IBAN): RO80 RNCB 0221011282140001 – îndeplinește aceste condiții. Important e ca posibilitatea de a redirecționa o cotă mai mare din impozitul pe profit către ONG-urile licențiate să fie valorificată pentru cauze nobile, donatorii urmând a-și alege beneficiarul agreat.

 

Lasă un comentariu