Share
40 de persoane au fost angajate pe loc la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

40 de persoane au fost angajate pe loc la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Vineri, 18 octombrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. La acțiune au participat 38 de agenți economici din cei 210 invitați, oferind 645 de locuri de muncă. Dintre acestea, 61 s-au adresat persoanelor cu studii superioare, iar 584 celor cu studii medii.

La bursă au participat 450 de persoane, dintre care 263 au dialogat și au aplicat  pentru un loc de muncă. Dintre acestea, 40 au primit repartiții.

„Din cei 40 de șomeri angajați, 13 persoane sunt cu studii superioare și au primit post de inginer automatist, inginer mecanic, inginer electronist, responsabil cont client, economist gestiune, secretară etc. Persoanele cu studii medii s-au angajat în următoarele meserii: lucrător comercial, casier, referent vânzări, sudor, strungar, electrician, operatori producție ș.a. Șomerii selectați în vederea angajării sunt monitorizați de AJOFM Maramureș timp de o lună de zile. La finalul acestei perioade, vom analiza situația lor de pe piața muncii  – angajat sau persoană inactivă”, precizează reprezentanții AJOFM Maramureș.

1 Comentariu în această postare

  1. Suntem in judetul paradoxurilor. In timp ce autoritatile se lauda cu angajarea a 40 de cetateni,o fabrica din orasul vecin, in care lucreaza foarte multi baimareni, a dat recent afara 100 de muncitori, platiti cu salariul minim. Haios e faptul ca, in timp ce in toata tara investitorii se plang ca nu gasesc forta de munca, la respectiva fabrica s-a semnat de catre muncitori un fel de contract prin care muncitorimea e de acord sa fie pe somaj in ziua de vineri. Deci,noi maramuresenii, suntem singurii din tara care ne putem lauda cu o astfel de inventie, vineriar (dupa modelul sambatarilor care nu lucreaza nimic sambata) la locul de munca.

    Răspunde

Lasă un comentariu