Share
20.000 de lei au donat Întâistătătorii Episcopiei la concertul caritabil  „Construieşte o casă – zideşte suflete”

20.000 de lei au donat Întâistătătorii Episcopiei la concertul caritabil  „Construieşte o casă – zideşte suflete”

Vineri, 6 decembrie, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Marea avut loc concertul caritabil  „Construieşte o casă – zideşte suflete”. Au evoluat  Corul „Madrigaletto” al Liceului de Arte din Baia Mare, care a cântat cu preponderență colinde. Apoi, vreme de două ore  a încântat audiența Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului (dirijor arhid. lector univ. dr. Ion Iulian Dumitru). Această corală a obținut în două rânduri pentru cel mai bun cor bărbătesc din lume la Olimpiada Mondială a Corurilor  (Graz – 2013 și Riga – 2014).

Ambele coruri au fost răpsplătite cu Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”. Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul” a fost acordat Iulianei Dăncuş (directorul Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania”),  lui Emil Miheţ (maestru coregraf), Eduard Albina (dirijorul orchestrei ansamblului) și pr. George Udrea (managerul Coralei ”Armonia”).

La ieşirea din Catedrală au existat mai multe urne şi un număr de cont, în care spectatorii au putut face donații. „Corala Armonia nu este un grup coral, este un eveniment artistic, un fenomen internațional, este ceva ce a creat Dumnezeu” – a spus PS Părinte Episcop Iustin, care a donat  la vedere 10.000 de lei, la fel ca și PS Părinte Timotei, arhiereul vicar.

Concertul a fost organizat de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, prin sectorul social-filantropic şi misionar, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare şi Asociaţia „Filantropia Maramureşeană”

Lasă un comentariu