Share
1500 de locuri de muncă așteaptă reluarea zborurilor de pe aeroportul băimărean

1500 de locuri de muncă așteaptă reluarea zborurilor de pe aeroportul băimărean

Universal Alloy Corporation (UAC) a început lucrările la noua investiție pe care o face în Maramureș. E vorba de proiectare a componentelor şi structurilor aeronavelor, dar și de asamblare a componentelor de avioane, produse la Dumbrăvița. Astfel se vor crea 1500 de noi locuri de muncă. Nu întâmplător investiția se face lângă Aeroportul din Tăuții Măgherăuș, deoarece se mizează pe un acces  facil la transportul aerian de tip cargo.

 

”Investitorii se tem că hala lor va fi gata înainte de finalizarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Maramureș, mai ales că nimeni nu poate încă avansa un termen ferm pentru deschiderea aeroportului” – susține consilierul județean, Ioan Călin Bota, președintele PNL Baia Mare.

 

Ca atare, liberalii solicită conducerii CJ Maramureș și Guvernului să intensifice demersurile pentru a asigura banii necesari finalizării lucrărilor la aeroport și pentru a avansa un termen clar de reluare a activității aeroportuare, astfel încât investiția UAC și celelalte investiții importante din județ să se poată dezvolta – a precizat Călin Bota. La acest aspect, el este gând la gând cu toți maramureșenii, care au și ei nevoie de aeroport, nu doar oamenii de afaceri.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Povesti.Cei de la UAC au avut nevoie de peste 5 ani,dupa terminarea investitiei,sa ajunga la 1000 de angajati,iar acum astia vor sa ne convinga ca daca azi ar fi gata Aeroportul maine ar castiga judetul peste 1500 de locuri noi de munca.Dar in Mediesul Aurit nu au probleme cu Aeroportul si din cate stiu de vreo 3-4 ani tot incep investitia.

    Răspunde

Lasă un comentariu