Share
120 de maramureșeni au revenit în ultimele 36 de ore din Italia, iar 176 sunt deja în izolare la domiciliu

120 de maramureșeni au revenit în ultimele 36 de ore din Italia, iar 176 sunt deja în izolare la domiciliu

În  ultimele 36 de ore (26 februarie 07.15  – 27 februarie 19.15), 120  de maramureșeni  s-au întors din Italia pe la punctul de frontieră de la Petea, toate neprezentând simptome de boală. În județ se află în izolare la domiciliu 195 de persoane, număr care îi include și pe membrii familiilor celor reveniți din Italia, dar nu există niciun caz de carantină. La nivel de țară, 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu, iar 99 de persoane se află în carantină

Până în prezent, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.  Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat din Gorj la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase prof. dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.
Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, din punct de vedere clinic și biologic.
De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

La Institutul Național de Boli Infecțioase prof. dr. Matei Balș sunt în lucru 17 probe biologice.  În ultimele 24 de ore, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost efectuate 163 de apeluri  (cele mai  multe din București – 59)  cu privire la coronavirus.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu