Share
Slujba Vecerniei la Catedrala Episcopală Baia Mare!

Slujba Vecerniei la Catedrala Episcopală Baia Mare!

Slujba Vecerniei la Catedrala Episcopală Baia Mare!

Sâmbătă, 18 martie 2023, în ajunul celei de-a treia duminici din Postul Mare, închinată Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, a participat la Slujba Vecerniei unită cu Litia la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.

Slujba a fost săvârșită de către părinții slujitori ai lăcașului de închinare, în prezența studenților de la Departamentul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul”, a elevilor din cadrul Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Municipiul Baia Mare, precum și a credincioșilor.

Răspunsurile la strană au fost date de către cântăreții catedralei alături de părinți diaconi, studenți și elevi ai școlilor teologice amintite mai sus. Duminica a treia din Sfântul și Marele Post al Paștilor este numită și Duminica Sfintei Cruci. Această duminică a fost rânduită de Biserică la mijlocul Postului Mare pentru a întări duhovnicește pe credincioși în urcușul lor spiritual spre Înviere. De asemenea, în această duminică, Sfânta Cruce va fi scoasă spre închinare credincioșilor, printr-o rânduială specială, la sfârșitul Utreniei, arată oficialii Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu