Share
Situații în Maramureș: Primăria Valea Chioarului, declarată oficial focar. Trei angajați ai Ambulanței Sighet, infectați cu COVID-19

Situații în Maramureș: Primăria Valea Chioarului, declarată oficial focar. Trei angajați ai Ambulanței Sighet, infectați cu COVID-19

În cursul zilei de astăzi, 5 august, în Maramureș au fost înregistrate în statistica oficială 20 de cazuri noi.

Din total, 6 sunt angajații Primăriei Valea Chioarului, despre care am scris ieri, iar 3 sunt angajați ai unei substații de ambulanță din Maramureș, conform surselor DirectMM.ro, fiind vorba despre cea din Sighetu Marmației. Pe lângă cei 9, s-au înregistrat și 11 cazuri care provin din screening oncologic, hemodializă, respectiv teste voluntare sau la cererea persoanelor care se deplasează în țări care solicită la intrare test negativ.

CJSU Maramureș a anunțat oficial, azi, 5 august, că analizele de laborator al probelor recoltate de la angajații Primăriei Valea Chioarului au rezultat pozitiv pentru șase persoane. „Toate aceste persoane sunt asimptomatice, au fost internate în spital și primesc tratament medical. Contacții direcți au fost carantinați pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau în locația declarată. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfecția sediului primăriei, respectiv protecția individuală a personalului angajat. Se continuă măsurile stabilite de către inspectorii și epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Maramureș. S-a procedat la executarea dezinfecției suplimentare a sediului autorității administrației publice locale. Primăria Valea Chioarului a fost declarată focar de infecție cu SARS-CoV-2”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

CJSU Maramureș a emis și o informare vizavi de stația de ambulanță. „Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să vă comunice faptul că trei persoane angajate la o substație de ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș au fost confirmate pozitiv, după primirea rezultatelor de laborator. Persoanele sunt asimptomatice și au fost internate în spital, unde primesc tratament medical. S-a procedat la dezinfecția unității și a măsurilor specifice de protecție a angajaților. În conformitate cu procedura stabilită la nivel național celelalte persoane din cadrul substației de ambulanță au fost testate, iar rezultatul probelor este negativ”, a mai adăugat Dan Bucă.

C.Ț.

Lasă un comentariu