Share
Situație: Șase din cei 15 angajați ai Primăriei Valea Chioarului, inclusiv viceprimarul, testați pozitiv cu COVID-19. Cum se va desfășura activitatea

Situație: Șase din cei 15 angajați ai Primăriei Valea Chioarului, inclusiv viceprimarul, testați pozitiv cu COVID-19. Cum se va desfășura activitatea

Situație nedorită în comuna Valea Chioarului. Șase din cei 15 angajați ai primăriei au fost testați pozitiv cu COVID-19. Testarea s-a făcut voluntar, la cerere.

Totul a început după ce un bărbat din localitate, care lucrează la o fabrică de canapele din Baia Mare, a început să se simtă rău. Asta după ce, în prealabil, au fost și alte persoane de la aceeași fabrică, ce au fost testați pozitiv. Ajuns la spital, a fost și el depistat cu noul coronavirus. Soția sa, angajată a primăriei, și restul familiei s-au izolat la domiciliu.

„Soțul colegei noastre este intubat, în spital. Colega noastră a venit ultima oară la muncă vinerea trecută, de atunci se află în izolare. În aceste condiții, am decis să ne testăm cu toții, să nu stăm cu suspiciunea. Am făcut ieri testul, iar aseară am primit rezultatul că șase din totalul de 15 sunt pozitivi, dar asimptomatici, printre ei și viceprimarul. Ne vom desfășura acum activitatea la cote de avarie, vom răspunde cererilor necesare. Colega de la casierie va face contabilitate, spre exemplu. La urbanism și evidența populației nu avem înlocuitor. Colegii noștri sunt în spital, momentan, conform procedurilor. Mă simt împăcat că am făcut această testare, ca să știm exact cum stăm. La noi sunt șase cazuri, dar poate în altă parte sunt mai multe, iar lumea nu știe”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Ioan Sorin Burde, primarul comunei Valea Chioarului.

ACTUALIZARE – Primarul comunei a reacționat și pe rețelele de socializare. „Zilele trecute mă gândeam că, la începutul acestei săptămâni, voi face o informare despre finalizarea sau începerea unor proiecte noi ( modernizarea unor strazi in localitatea Mesteacăn şi a DC Curtuiuşu Mare, finalizarea terenului de sport la Fericea şi începerea lucrărilor pentru un nou teren, în Vărai, despre locuri de joacă pe terenul de la brutarie de noul sediu de la Primarie ,despre lucrarile de apă şi canalizare din localitatile Curtuius ,Varai si Fericea ,mai sunt si altele pe care sper sa am posibilitatea sa le postez in zilele care urmeaza ), dar, după o analiză a situaţiei din comună, mi-am schimbat planul. Şi iată-ne astăzi vorbind despre coronavirus – temutul virus care a început să se răspândească şi la noi în comună.

După cazurile apărut am decis să cerem efectuarea unor teste pentru angajaţii instituţiei. Ne-am gândit că suntem responsabili pentru sănătatea comunităţii, a oamenilor cu care intrăm în contact, dar şi la faptul că fiecare avem în familie copii sau poate chiar nepoţi, părinţi cu boli aferente vârstei. Astăzi, când avem rezultatele, ne dăm seama că decizia de a face testarea a fost una corectă. Testul pentru COVID-19 a ieşit pozitiv pentru o parte dintre angajaţii primăriei. Toţi sunt asimptomatici şi toţi au fost spitalizaţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Având în vedere situaţia înregistrată, vă îndemn să respectaţi cu stricteţe toate regulile de igienă, toate măsurile dispuse de specialişti, să evitaţi zonele aglomerate şi să nu uitaţi că sănătatea e cea mai mare avuţie”, a scris, printre altele, Ioan Sorin Burde.

C.Ț.

Lasă un comentariu