Share
Se numără toamna mașinile și în Maramureș: Se realizează pe mai multe sectoare naționale anchete de circulație! Opinia unui jurnalist!

Se numără toamna mașinile și în Maramureș: Se realizează pe mai multe sectoare naționale anchete de circulație! Opinia unui jurnalist!

Se numără toamna mașinile și în Maramureș: Se realizează pe mai multe sectoare naționale anchete de circulație! Opinia unui jurnalist!

În zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022 în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00, se vor desfășura anchetele de circulație Origine — Destinație conform cu Instrucțiunile tehnice privind organizarea și efectuarea anchetelor de circulație Origine – Destinație. arată CNAIR.

Anchetele se vor desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR. Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău); destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri. CNAIR arată că, mai exact, nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Menționăm că informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Azi dimineață, în blocajele din trafic, s-a aflat și jurnalistul Alex Dima, de la „România, te iubesc”, care este în Maramureș zilele acestea pentru filmarea unui nou reportaj. Acesta a remarcat măsura celor de la CNAIR ca fiind una inoportună. „Că n-avem drumuri, o știm cu toții. Că stam la cozi, nu-i noutate. În loc să pună mâna pe lopata, să repare gropile din asfalt, o echipă de vreo 25 de drumari blochează un drum spre Baia Mare. Fac un sondaj. De unde venim si unde mergem”, arată jurnalistul Alex Dima, aflat, pe sectorul de drum de la Două Veverițe.

DirectMM.ro

Video și foto – Alex Dima, pe Facebook


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu