25 Martie – Începutul Primei Campanii de Cucerire a Daciei de către Împăratul Traian - 45 minute în urmă
Opt elevi de la „Lucaciu” calificați la Olimpiada Națională de Matematică; Rezultate bune obținute și la Concursul național de matematică și informatică „Grigore Moisil” - 57 minute în urmă
Lia Ciutac, premiul I la Concursul internațional de muzică ușoară „Voice of The Stars” din Croația - 1 oră în urmă
Artistul Mircea Bochiș, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare - 2 ore în urmă
Ieud se modernizează pe toate planurile – drumuri noi, reguli noi - 3 ore în urmă
Ce pedeapsă vor primi parlamentarii care lipsesc nemotivat de la ședințe - 4 ore în urmă
A fost aprobat bugetul Băii Mari pentru 2025 - 5 ore în urmă
Nucă tare pentru Minaur în Final Four-ul Cupei României - 7 ore în urmă
Diana Șoșoacă și scrisoarea care a cutremurat SUA - 8 ore în urmă
Lecții de prevenire de la pompieri - 8 ore în urmă
Se împlinesc 17 ani de la târnosirea demisolului Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare (GALERIE FOTO)
În 9 septembrie 2003, de Sfinții, Drepții și Dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana, a fost târnosit Sfântul Altar de la demisolul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare de Patriarhul Teoctist al României și Patriarhul Petros al VII-lea al Alexandriei Egiptului și al întregii Africi, înconjurați de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, la care au participat aproximativ 50.000 de credincioși din întreaga țară.
Piatra de temelie a fost pusă la data de 20 iulie 1990 de către IPS Justinian Chira, Episcopul Ortodox al Maramureșului și Sătmarului, iar din anul 1999 șantierul a fost preluat de către Episcopie cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Iustin și numirea părintelui arhidiacon Nifon Motogna ca administrator al Catedralei.
La data de 11 august 2016, a fost înălțată și fixată Sfânta Cruce pe cupola centrală, dând cota finală de +85 metri. Arhitectul catedralei este Dorel Cordoș, structura de rezistență este realizată de către Prof. Dr. Ing. Gelu Zaharia, expertiza tehnică – Dr. Ing. Dorin Țarog, iar verificatorul de proiect este Prof. Ing. Dr. Cornel Traian Bia.