Share
Se împlinesc 17 ani de la târnosirea demisolului Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare (GALERIE FOTO)

Se împlinesc 17 ani de la târnosirea demisolului Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare (GALERIE FOTO)

În 9 septembrie 2003, de Sfinții, Drepții și Dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana, a fost târnosit Sfântul Altar de la demisolul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare de Patriarhul Teoctist al României și Patriarhul Petros al VII-lea al Alexandriei Egiptului și al întregii Africi, înconjurați de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, la care au participat aproximativ 50.000 de credincioși din întreaga țară.

Piatra de temelie a fost pusă la data de 20 iulie 1990 de către IPS Justinian Chira, Episcopul Ortodox al Maramureșului și Sătmarului, iar din anul 1999 șantierul a fost preluat de către Episcopie cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Iustin și numirea părintelui arhidiacon Nifon Motogna ca administrator al Catedralei.

La data de 11 august 2016, a fost înălțată și fixată Sfânta Cruce pe cupola centrală, dând cota finală de +85 metri. Arhitectul catedralei este Dorel Cordoș, structura de rezistență este realizată de către Prof. Dr. Ing. Gelu Zaharia, expertiza tehnică – Dr. Ing. Dorin Țarog, iar verificatorul de proiect este Prof. Ing. Dr. Cornel Traian Bia.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu