Share
Scene demne de filmele polițiste, în Maramureș!

Scene demne de filmele polițiste, în Maramureș!

Scene demne de filmele polițiste, în Maramureș!

Azi dimineață, în jurul orei 8.30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Lucrătorii ITPF-ului au indentificat în trafic, pe raza localității Mara un autoturism marca Audi Q7 care rula cu viteză. Deoarece șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto tot nu s-a supus somațiilor, moment în care au fost executate și cinci focuri spre pneurile mașinii.

Ca urmare, s-a reușit indisponibilizarea autoturismului, reținerea șoferului, un cetățean ucrainean de 19 ani, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări. Acțiunea este în desfășurare, vom reveni cu mai multe detalii atunci cand cercetările vor permite acest lucru, arată Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

ACTUALIZARE ITPF Sighetu Marmației! Maşină cu ṭigări de contrabandă, oprită în trafic cu focuri de armă! Polițiștii de frontieră maramureșeni au indisponibilizat în trafic un autoturism cu număr fals de înmatriculare, încărcat cu 28 de baxuri cu țigări care conțineau 13.609 pachete țigări în valoare de aproximativ 32.500 de euro. Pentru indisponibilizarea mașinii și reținearea șoferului au fost trase 9 focuri, 4 în plan vertical și 5 înspre pneurile mașinii. Azi dimineață, în jurul orei 8.30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență. Astfel, lucrătorii noștri au indentificat in trafic, pe raza localității Mara un autoturism marca Audi Q7, care rula cu viteză. Deoarece șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto tot nu s-a supus somațiilor, moment în care au fost executate și 5 focuri spre pneurile mașinii. Drept urmare, s-a reușit indisponibilizarea autoturismului, reținerea șoferului, un cetățean ucrainean de 19 ani, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări. În continuare, s-a luat măsura conducerii mașinii cu țigări împreună cu șoferul la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 13.609 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 159.225 lei (aproximativ 32.500 de euro) întreaga marfă fiind ridicată în vederea confiscării. Totoodată, autoturismul marca Audi Q 7, în valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș, până la finalul cercetărilor. De asemenea, în urma unor verificări suplimentare s-a constatat că numărul de înmatriculare al mașinii este fals. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au fost sprijiniți de către lucători ai Poliției Orașului Baia Sprie – IPJ Maramureș. Cetățeanul ucrainean a fost audiat la sediul STPF Maramureș în calitate de suspect, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să se dispună măsurile legale ce se impun față de acesta. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lândă Judecătoria Sighetu Marmației.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu