Share
Salvamont Maramureș, sfaturi importante pentru pasionații de drumeții

Salvamont Maramureș, sfaturi importante pentru pasionații de drumeții

Salvatorii montani maramureșeni au o serie de sfaturi și recomandări pentru turiști și pasionații de drumeții. Mai ales acum, că vremea s-a încălzit, turiștii abia așteaptă să pornească în drumeții. Dar pericolee pot fi prunde, așa că niște sfaturi sunt numai bune la început de sezon.

  • Informați-vă despre fauna locală și animalele din zonă

Înainte de a pleca pe munte, este esențial să cunoașteți animalele sălbatice specifice zonei pe care o veți vizita. Această informație vă poate ajuta să vă pregătiți și să vă echipați corespunzător, astfel încât să știți cum să reacționați corespunzător în prezența lor.

  • Nu mergeți niciodată singuri pe munte

Indiferent de dificultatea drumeției este mai sigur să parcurgeți traseele montane în grupuri, deoarece animalele sălbatice sunt mai reticente în a se apropia de grupuri mari.

  • Faceți zgomot

Producerea zgomotului ajută la evitarea surprinderii animalelor. Vă recomandăm să vorbiți cât mai tare, să cântați sau să faceți alte zgomote care să anunțe prezența voastră. E bine sa aveti un fluier cu dvs.

  • Nu vă apropiați de animale

Dacă observați un animal sălbatic, mențineți distanța de siguranță și nu încercați să vă apropiați pentru a face fotografii sau din curiozitate.

  • Gestionați corect alimentele

Asigurați-vă că alimentele pe care le aveți la dumneavoastră sunt depozitate în recipiente sigure și sigilate, iar dacă vă opriți să dormiți cu cortul, pachetele de hrană trebuie să fie suspendate la distanță de zona de campare, pentru a nu atrage animalele sălbatice.

  • Evitați hrănirea animalelor

Nu hrăniți animalele sălbatice, deoarece acest lucru le poate determina să se apropie și mai mult.

  • Folosiți spray-ul anti-urs

Dacă vă aflați într-o zonă cu prezență frecventă a urșilor, este recomandat să aveți la voi spray anti-urs și să știți cum să-l utilizați corect. Achizitionati spray-uri anti-urs din magazine specializate.

  •  Învățați comportamentul animalelor

Recunoașterea semnalelor de avertizare sau a comportamentului agresiv poate fi crucială pentru a vă retrage în siguranță.În unele culturi animale, contactul vizual direct poate fi interpretat ca o provocare sau amenințare. Este mai bine să observi animalul periferic, fără a-l fixa. Întotdeauna îndepărtează-te încet, fără a-i întoarce spatele animalului. Mișcările bruste sau fuga pot stimula instinctul de prădător al animalului.

  • Păstrați-vă calmul

Dacă întâlniți un animal sălbatic, este vital să rămâneți calmi, să evitați mișcările bruște și să nu fugiți, deoarece acest lucru poate declanșa instinctul de prădător al animalului. Panica poate agrava situația, provocând reacții neprevăzute atât din partea voastră, cât și a animalului.

  • Fiți pregătit pentru o situație de urgență

Aveți la voi un fluier, o trusă medicală și un telefon mobil încărcat. În caz de incident, este vital să puteți alerta rapid autoritățile prin 112. Totodată știind cum să acordați primul ajutor în cazul unei întâlniri nefericite cu un animal sălbatic poate face diferența în așteptarea ajutorului specializat.

Salvamont Maramures

a


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu