Share
S-a stins din viață astăzi Alexandru Arșinel! O viață închinată teatrului!

S-a stins din viață astăzi Alexandru Arșinel! O viață închinată teatrului!

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală. A fost director al Teatrului „Constantin Tănase”, pe scena căruia a jucat timp de 44 de ani, arată hotnews.ro.

Potrivit unității medicale, Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a anunțat Spitalul Universitar București.

A jucat 44 de ani pe scena Teatrului „Constantin Tănase”
Arşinel a fost beneficiarul unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, intervenția fiind făcută în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov.

A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema. Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu Stela Popescu, care a murit în 2017. A jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian. Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018, mai arată sursa citată în acest articol.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu