Share
Rivulus International Dance Festival – în weekend dansul se mută în stradă

Rivulus International Dance Festival – în weekend dansul se mută în stradă

„Un concept nou și unic în România ce dorește să aducă în stradă cât mai multe stiluri de dans și momente de excepție pentru comunitatea băimăreană.” Așa caracterizează organizatorii evenimentul Rivulus International Dance Festival ce se desfășoară în acest weekend în Baia Mare.

Festivalul reunește o serie de școli de dans din Baia Mare, propunându-și să scoată dansul în stradă pentru cei care nu au timp sau nu reușesc să ajungă într-o sală de dans pentru a învăța stilul de dans preferat. Ideea îi aparține coregrafului Ioana Răduț din dorința de a aduce ceva nou în materie de artă și dans.

Manifestarea începe la ora 11.00 cu o paradă a școlilor de dans din Baia Mare ce se va desfășura pe traseul Parc Mara, bd. Unirii, bd. București, Piața Revoluției, str. Gh. Șincai, Piața Libertății.

Pe scena amplasată în Centrul Vechi vor avea loc sâmbătă și duminică workshop-uri, show-uri și chiar și o petrecere în aer liber. Doritorii pot participa gratuit la cursuri de balet, dans antic, grecesc, salsa, bachata, vals vienez, tango argentinian, dansuri populare, rumba și dansuri contemporane.

Evenimentul organizat de școala Rivulus Dance face parte din cadrul manifestărilor proiectului „Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018 – 2019”, fiind sprijinit de municipalitatea locală. Iubitorii de dans vor putea vedea la lucru instructori și dansatori de la cluburile de dans Rivulus Dance, Prodance 2000, Feel Groove, Ora de Tango, Arlechin Botoșani și Colibri. Va fi prezent pe scenă și un grup de copii cu nevoi speciale de la Centrul Esperando, pregătiți de Ioana Răduț.

Întregul eveniment se desfășoară și sub patronajul Consiliului Internațional al Dansului UNESCO din Paris, care a trimis în Baia Mare un reprezentat din Grecia. Acesta va susține și cursurile de dans antic și dans grecesc.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook Rivulus Dance

Lasă un comentariu