Share
Rezultate frumoase pentru atleții masters din Maramureș!

Rezultate frumoase pentru atleții masters din Maramureș!

Rezultate frumoase pentru atleții seniori din Maramureș!

În perioada 26 martie – 1 aprilie, la Torun, în Polonia se desfășoară o nouă ediție a Campionatului Mondial de Atletism în Sală, categoria masters.

Competiția la care și-au anunțat participarea peste 4.000 de atleți de pe toate continentele este inclusă în calendarul Federației Române de Atletism pe anul 2023. Țara noastră este reprezentată la această competiție de șase maramureșeni – Iosif Hecko (decanul de vârstă al echipei), Carol Farcaș, Monica Hordo, Maria Șter, Nicoleta Sasu, Artur Miklos.

În primele două zile ale Campionatului Mondial indoor Masters, competiție aflată în plină desfășurare la Torun (Polonia), reprezentanții României au avut evoluții remarcabile, concretizate în medalii sau prezențe în fazele superioare ale întrecerii. Facem referire, în primul rând, la probele de cross-country, unde am cucerit șase trofee și anume: aur – echipa W35 (Nicoleta Sasu, Ana Maria Iuga, Alexandra Romanciuc); argint – echipa W60 (Ioana Nica, Ileana Beres, Cristina Ciobanu); bronz – echipele W45 (Maria Herman, Daniela Ciocan, Simona Floricel), W50 (Paraschiva Bors, Mihaela Pasare, Gloria Suciu) și M50 (Cristian Stancu, Victor Bratu, Marcel Laza), individual M85 (Iosif Hecico). Totodată, la aceeași probă, team-urile M40 și M55 s-au clasat pe un onorabil loc 4. Trebuie menționate și prestațiile Mirelei Lupescu, locul 8 la lungime (W50), ale lui Victor Bratu, poziția a 10-a la 3000 m (M50), cu Record Național (9:40,57), Daniel Halapciuc, semifinalist (M35), la 400 m, cu RN (51,60), Cosmin Ilie, semifinalist (M45), la 400 m, cu RN (54,02), arată Federația Română de Atletism. Felicitări! Hai România!

„Mulțumim Artur pentru îndrumare și ghidare pe tot parcursul cursei, atât mie, cât și colegelor mele de echipă, fără sprijinul tău azi n-am avea acest titlu, chiar dacă acest lucru te-a costat mai târziu, la proba ta! Mulțumesc colegelor de echipă, Anca Maria Iuga (Oradea), Georgeta Romanciuc (Bistrița)! Mulțumesc colegelor/colegilor din Echipa Masters România pentru încurajările de pe traseu! Acest rezultat vine după o perioadă de pregătire intensă de iarnă, încercând să îmbin antrenamentele cu viața de familie și serviciul, astfel încât să obțin o formă cât mai bună în ziua startului! Traseul a fost unul de cross adevărat, tehnic, cu cotituri, urcări și coborâri, și mai scurte și mai lungi, gropi cu nisip pe urcare, gropi cu pământ moale pe coborâre, rădăcini de pin ieșite în afară, rafale de vânt, răcoare (4°), iar ritmul a fost unul „tare”, demn de un Campionat Mondial!”, arată atleta Nicoleta Sasu.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu