Share
Republica Moldova, în iminent pericol, anunță Ucraina!

Republica Moldova, în iminent pericol, anunță Ucraina!

Republica Moldova, în iminent pericol, anunță Ucraina!

Serviciul de Informații și Securitate de la Chișinău confirmă că a fost avertizat de către Ucraina cu privire la un plan al Rusiei privind distrugerea Republicii Moldova și instaurarea unui regim loial Moscovei și spune că „au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova”, arată hotnews.ro.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău a transmis, printr-un comunicat de presă, că „desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere”:

„Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, Serviciul de Informații și Securitate confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii noștri ucraineni.

În același timp, menționăm că SIS desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

În acest context, SIS confirmă că atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice.

În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare.

Asigurăm cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări”.

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi, la Bruxelles, că Ucraina a interceptat un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova, conform Associated Press.

Zelenski a făcut aceste declarații la Bruxelles, la Consiliul European, el spunând că a informat-o pe Maia Sandu despre presupusa schemă a Moscovei de distrugere a Republicii Moldova:

„Am interceptat un plan al serviciilor secrete ruse pentru distrugerea Republicii Moldova.

Documentul arată cine, când și cum va distruge democrația Republicii Moldova și va prelua controlul asupra Republicii Moldova.

Când am primit documentul și am înțeles de unde vine am avertizat imediat Republica Moldova.

Nu știm însă dacă Moscova a dat într-adevăr ordin să fie urmat acest plan, dar noi l-am interceptat, l-am recunoscut și ne-am dat seama că au încercat să implementeze un plan asemănator Ucrainei”.

Declarațiile vin în contextul în care Moscova a acuzat Occidentul, prin vocea ministrului său de Externe, Serghei Lavrov, că vrea „să transforme Republica Moldova într-o nouă Ucraină”, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu