Share
Un preot și-a dat foc în timpul sfințirii Catedralei Naționale

Un preot și-a dat foc în timpul sfințirii Catedralei Naționale

Preotul  constănțean George Ciulei  şi-a dat foc duminică, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire. Aceasta a fost forma de protest  aleasă pentru  că i s-a luat dreptul de a sluji, după ce a fost implicat într-un accident de maşină. Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au precizat că bărbatul şi-a scos geaca, sutana, şi şi-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. Bărbatul a fost condus la o secţie de poliţie, unde a ajuns şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale, deoarece a refuzat transportul la spital. Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”, deşi totul a plecat de la un accident rutier în care preotul a fost victimă.

Revoltat de soluţia finală, părintele i-a scris în urmă cu câteva  zile o scrisoare Patriarhului Daniel, în care îi explică pe larg cazul său, solicitându-i o audienţă. În caz de neaprobare a audienței, preotul a amenințat că, pe 25 noiembrie, o să-şi  dea foc în timpul slujbei de sfinţire a Catedralei Neamului. Nu a primit niciun răspuns, așa că s-a ținut de cuvânt.

”E regretabil, este o situaţie patologică, o încercare de bruiere a evenimentului” – a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Lasă un comentariu