Share
Trei zile se mai pot închina băimărenii la icoana făcătoare de minuni adusă de la Mănăstirea Rohia (GALERIE FOTO)

Trei zile se mai pot închina băimărenii la icoana făcătoare de minuni adusă de la Mănăstirea Rohia (GALERIE FOTO)

Hramul bisericii “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Baia Mare, de joi, 8 noiembrie a oferit ocazia credincioşilor din Baia Mare şi din împrejurimi să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, considerat  cel mai de preţ obiect al Mănăstirii Rohia.

Două dintre minunile Icoanei Maica Domnului Îndurerata

Prima minune a făcut-o în urmă cu circa 80 de ani, când s-a salvat dintr-un incendiu. Atunci, rama de lemn a icoanei a ars, dar pânza cu pictura doar s-a înnegrit puţin de fum. Poate cea mai mare minune e salvarea de la moarte a fostului stareţ al Mănăstirii, arhimandritul Serafim Man. Fiind bolnav de cancer în stadiul terminal, cu metastaze, acesta a fost adus din spital ca să moară la mănăstire,  mai ales că medicii îi  mai dăduseră câteva zile de trăit. Din patul de suferință, arhimandritul Serafim Man a adresat  rugăciunilor Maicii Domnului, rugând-o să-l mai ţină în viaţă, dacă mai are nevoie de el.  Și cel adus să moară acasă, la mănăstire, a mai trăit 30 de ani! Dar minunile știute sunt nenumărate, darmite cele neştiute.

Credincioşii se mai pot închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Îndurerata vineri, sâmbătă şi duminică, după Sfânta Liturghie.

”Omul de azi se crede Dumnezeu”

În cuvântul său de învățătură, PS Părinte Iustin a comparat răzvrătirea îngerilor răi, care au vrut să fie mai presus decât Dumnezeu, cu ce se întâmplă în zilele de azi.  “Omenirea de astăzi, postmodernă, se divinizează şi încearcă să spună că ea e Dumnezeu, a devenit aproape atotputernică. Datorită ştiinţei, tehnologiei, avansării descoperirilor, omul de azi se crede Dumnezeu. Un fel de zeu şi nu mai are nevoie de Dumnezeu Creatorul. Îl respinge. Asta înseamnă alungarea lui Dumnezeu din propria Lui creaţie. Nu se poate. Dumnezeu nu poate fi alungat, dar omul încearcă, aşa cum a fost Lucifer la început”  -a spus PS Părinte Iustin, ca o observație generală, desigur.

 

Lasă un comentariu