Share
Oferta de Bobotează pentru băimăreni: multe butoaie cu aghiasmă și 5000 de sticle noi, inscripționate (GALERIE FOTO)

Oferta de Bobotează pentru băimăreni: multe butoaie cu aghiasmă și 5000 de sticle noi, inscripționate (GALERIE FOTO)

De praznicul împărătesc al Botezului Domnului, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, PS Părinte Episcop Iustin a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească şi a sfinţit Aghisma Mare.

În cuvântul său de învăţătură, PS Părinte Iustin a vorbit  despre Iisus Hristos Domnul, despre Sfântul Ioan Botezătorul, despre Botezul Domnului în râul Iordan, despre semnificaţia Botezului Domnului şi despre ce trebuie să reţinem din aceasta, dar şi despre cum trebuie folosită Aghiasma Mare ca să fie folositoare.

”Aghiasma cea Mare este mult folositoare, pe parcursul întregului an, de boli vindecătoare, de boli sufleteşti şi trupeşti; cu ea se sfinţesc casele, se sfinţesc lucrurile care ne sunt de trebuinţă în viaţa noastră creştină, sfintele icoane, sfintele veşminte, sfintele vase” – a reamintit episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Momentul cel mai aşteptat de către credincioşi a fost sfinţirea Aghiasmei Mari, care s-a făcut pe esplanada Catedralei Episcopale. Dar și în spaţiul noii Catedrale, unde au fost puse butoaiele cu aghiasmă, în așa fel încât să fie evitată înghesuiala. Catedrala a pus la dispoziţia credincioşilor peste 5.000 de sticle noi, inscripţionate.

 

Lasă un comentariu