Share
La doi ani de la despărțirea de arhiepiscopul Justinian (GALERIE FOTO)

La doi ani de la despărțirea de arhiepiscopul Justinian (GALERIE FOTO)

Marţi, 30 octombrie, la împlinirea a doi ani de la trecerea la cele veşnice a arhiepiscopului Justinian, preasfinţitul părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba Parastasului de pomenire şi l-a evocat în timpul Sfintei Liturghii la Mănăstirea Rohia.

“A plecat dintre noi lăsând icoana unei slujiri luminoase şi pilduitoare, drept model pentru noi, ierarhii, pentru preoţi, pentru monahi şi pentru credincioşi. (…) Înaltpreasfinţitul Justinian a fost o icoană, un model pentru noi toţi. A fost o lumină. A luminat atât de mult, încât a rămas lumina înaltpreasfinţiei sale şi după plecarea sa din lumea aceasta şi ne hrănim din lucrarea, din cuvintele, din slujirea lui şi suntem ocrotiţi de rugăciunile pe care le face pentru noi”, a arătat episcopul Iustin. În finalul evocării a vorbit pr. Cristian Ştefan, consilier eparhial cultural, care a prezentat volumul al VI-lea din ediţia ”Reflecţii”, în care sunt adunate însemnări ale ÎPS Justinian.

Mulţi credincioşi au urcat marţi Dealul Rohiei, pentru a se ruga pentru sufletul arhiepiscopului Justinian. Oameni simpli, pe care i-a ajutat pe tot parcursul vieţii sale călugăreşti. Au fost și preoţi, mai mult de 150, care au venit să se roage şi ei pentru sufletul arhiepiscopului.

Lasă un comentariu