Share
”Fiecare om este o lumină, însă lumina diferă” (GALERIE FOTO)

”Fiecare om este o lumină, însă lumina diferă” (GALERIE FOTO)

Luni, de praznicul împărătesc al Schimbării la Faţă a Domnului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară al Mănăstirii Botiza cu ocazia hramului.

Un amplu cuvânt de învăţătură a rostit Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, vorbindu-le credincioşilor despre praznicele împărăteşti, despre sărbătorile importante din luna august, ultima lună a anului bisericesc, despre Schimbarea la Faţă a Domnului.

“Lumina Soarelui este foarte puternică, dar ceea ce vom trăi noi în viaţa de dincolo de lumea aceasta şi după Dreapta Judecată, când va fi un cer nou şi un pământ nou, nu va semăna cu ce vedem acum cu ochii fizici, pentru că Hristos va fi Soarele Dreptăţii. El va fi Lumina tuturor. Nu va mai fi nevoie de Soare şi de luminătorii aceştia, pe care i-a creat Dumnezeu pentru vederea noastră fizică şi pentru minunarea noastră şi înfrumuseţarea Universului. Toate le-a făcut pentru om Dumnezeu, dar totul va fi Hristos. Le-a arătat (celor ce erau cu El pe Muntele Tabor – n.n.) un crâmpei din veşnicie. Din lumea de dincolo de veac, pe care o vom trăi după dreapta judecată. Şi mai trebuie să învăţăm ceva: că noi primim lumină din Lumina lui Hristos. Fiecare, lângă Hristos, primim lumină din Lumina lui Hristos. Prin harul dumnezeiesc răspândim lumină în jurul nostru. Fiecare om este o lumină, însă lumina diferă. Nu luminăm toţi la fel. Aşa cum stelele cerului nu luminează la fel de putermic, aşa sunt şi oamenii”, a precizat pentru credincioșii prezenți Episcopul Iustin.

Lasă un comentariu