Share
Eveniment în Slatina (Ucraina): Sfânta Liturghie  oficiată de episcopul Maramureșului și Sătmarului (Galerie FOTO)

Eveniment în Slatina (Ucraina): Sfânta Liturghie oficiată de episcopul Maramureșului și Sătmarului (Galerie FOTO)

Cu ocazia celei de a treia zi de Crăciun, pe stil vechi, când se sărbătoreşte Sfântul Arhidiacon şi Întîiul Mucenic Ştefan, miercuri 9 ianuarie, PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Slatina (Ucraina).

PS Părinte Episcop Iustin a recunoscut că dragostea faţă de părintele Dorin Bilețchi şi față de credincioşii pe care îi păstoreşte l-a adus cu colindul, ca răspuns la colindul pe care aceştia l-au făcut la Sighet. ”Dacă vom colinda la Poarta Împărăţiei, Dumnezeu ne va deschide cu siguranţă porțile acesteia, pentru că atunci când vin colindătorii, aceștia se primesc, trebuie să le deschizi porţile. Noi cred că aşa vom intra în Împărăţia lui Dumnezeu, colindând. Specificul nostru este colinda şi bucuria Crăciunului este fără egal” – a rostit PS Părinte Iustin o  credință a sa și pentru românii ortodocși de peste Tisa.

„Românii din dreapta Tisei sunt celebri că-şi păstrează cu sfinţenie tradiţiile şi credinţa. Sunteţi celebri şi prin corul pe care l-aţi avut şi îl aveţi şi astăzi, cu care aţi dăinuit şi v-aţi mângâiat mereu în timpurile grele” – a ținut să precizeze înaltul oaspete al românilor din dreapta Tisei.

PS Părinte Episcop Iustin a conferit preotului paroh Dorin Bileţchi cea mai importantă distincţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Crucea „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș” care, de naştere a fost din Maramureşul din dreapta Tisei. „În semn de înaltă apreciere pentru activitatea pastoral-misionară,edilitar-gospodărească și social-filantropică desfășurată în mijlocul credincioșilor din Parohi­a Ortodoxă Slatina (Ucraina), în cei 25 de ani de păstorire;  pentru râvna și fidelitatea față de sfânta noastră credință ortodoxă strămoșească și pentru relațiile deosebite cu Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului” – a fost motivația acestui gest. Primarului Slatinei, Gheorghe Uhali i-a oferit monografia “Chivote ale credinţei” a celor 40 de mănăstiri şi schituri din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului.

Lasă un comentariu