Share
Episcopul Iustin, la Rohia (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin, la Rohia (GALERIE FOTO)

Marţi, 14 august, ajunul praznicului Adormirea Maicii Domnului şi al hramului Mănăstirii Rohia, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia la Mănăstirea Rohia, înconjurat de un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre postul  pe care l-au parcurs credincioşii pentru întâmpinarea praznicului Adormirii Maicii Domnului, despre pelerinajele care se fac în aceste zile, pe care le-a numit călătorii duhovniceşti la cele mai sfinte locuri, care sunt mănăstirile.

“Pelerinajul este un fel de aducere aminte, un fel de memorial, pentru că îl facem în locurile unde S-a arătat Dumnezeu. Pelerinajul se face pentru a-i cere lui Dumnezeu toate lucrurile folositoare şi mântuitoare de care avem nevoie. Pelerinajul este un moment în care Îi mulţumim lui Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru darurile revărsate asupra noastră şi, în acelaşi timp, şi un act de căinţă, pe care creştinii simt că sunt datori să-l facă”, a spus episcopul.

Lasă un comentariu