Share
Episcopul Iustin, impresionat de Corul “Buciumenii Chioarului” (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin, impresionat de Corul “Buciumenii Chioarului” (GALERIE FOTO)

În 4 noiembrie, cea de-a 22-a duminică după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Buciumi din Protopopiatul Chioar, cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”. Un mare număr de credincioşi a venit la biserică pentru a se ruga împreună cu chiriarhul locului şi cu soborul de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul “Buciumenii Chioarului” al bisericii, dirijat de Dorin Alexandru Gelu Hotea, anul III la Seminarul Teologic “Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, deţinătorul locului III, etapa finală, secţiunea compoziţie, la Festivalului concurs naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”, desfășurat în 27 octombrie,  la Palatul Patriarhiei. Corul l-a impresionat pe Episcopul Iustin, care l-a felicitat pe tânărul dirijor şi compozitor, autor a zeci de compoziţii. La Chinonic a cântat o priceasnă cunoscuta solistă Virginia Irimuş, fiică a satului.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a binecuvântat lucrările de interior efectuate la casa parohială, care a fost primenită şi arată ca nouă.

Biserica din Buciumi a fost construită în urmă cu 155 de ani, din cărămidă, pe fundaţie de piatră. Ea a intrat într-un proces de restaurare, prin care urmează să se execute lucrări de drenaj, reabilitare interioară şi exterioară, refacerea picturii, a catapetesmei etc. Până acum a fost acoperit turnul, s-a reorganizat altarul şi s-a construit proscomidiarul, s-a ridicat un lumânărar nou şi nu peste mult timp va sosi noul iconostas.

Lasă un comentariu