Share
Episcopul Iustin: “Ce se întâmplă în lumea aceasta este catastrofal”

Episcopul Iustin: “Ce se întâmplă în lumea aceasta este catastrofal”

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat duminică, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu Vicar, Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare, în fruntea unui sobor de 25 de preoţi şi diaconi.

O catedrală plină de credincioşi a fost cea din Satu Mare în această a zecea duminică după Rusalii, când în biserici s-a citit Sfânta Evanghelie a vindecării lunaticului.

Preasfinţitul Părinte Arhiereu Vicar Timotei Sătmăreanul a rostit, la chinonic, un amplu cuvânt de învăţătură, în care le-a explicat credincioşilor importanţa Postului Adormirii Maicii Domnului.

“Suntem într-o perioadă în care fiecare dintre noi, pe măsura credinţei, a râvnei personale, în fiecare seară participăm la slujba Paraclisului, pentru că aşa este rânduiala noastră sfântă, ca în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, în fiecare seară, la fiecare biserică şi la fiecare sfântă mănăstire să se săvârşească Paraclisul Maicii Domnului, pentru că este o perioadă atât de încărcată din punct de vedere duhovnicesc, şi noi, fiecare dintre noi, avem această datorie sfântă, această chemare de la Dumnezeu ca să plecăm genunchii în faţa Creatorului, dar mai ales în faţa Maicii Domnului ca să cerem Acoperământul şi ajutorul Ei cel sfânt”, a spus Preasfinţitul Părinte Arhiereu Vicar Timotei Sătmăreanul.

Rolul rugăciunii, ca pavăză împotriva tuturor relelor, a fost subliniat şi de Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, la încheierea Sfintei Liturghii.

“Ce se întâmplă în lumea aceasta este catastrofal. Numai catastrofe. Dacă ne vom ruga lui Dumnezeu cu credinţă şi vom umple bisericile în duminici şi sărbători şi vom fi credincioşi, vom rămâne aproape de Hristos, de Maica Domnului şi de Sfinţi, nu vor veni peste noi încercări prea mari, ca să nu le putem duce, şi ne vom putea bucura să ne creştem pruncuţii, să ne apărăm familia, să ne apărăm valorile noastre sfinte şi tot ce este important pentru sufletul şi neamul românesc”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

Lasă un comentariu