Share
Episcopul Iustin a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala “Sfânta Treime” (GALERIE FOTO)

Episcopul Iustin a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala “Sfânta Treime” (GALERIE FOTO)

Preasfinţitul Părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat vineri slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, înconjurat de un sobor de preoţi.

“Este un semn al recunoştinţei noastre şi al iubirii noastre nemărginite pe care o arătăm faţă de Maica Domnului, Împărăteasa Cerului şi a Pământului, Născătoare de Dumnezeu numită de Sfinţii Părinţi ai Bisericii, care este mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii”, a spus Preasfinţitul Părinte Iustin.

Creştinii îi arată Maicii Domnului cea mai înaltă cinstire, pentru că a născut Izvorul Sfinţeniei.

“Ceea ce facem noi acum este un gest firesc: ne adunăm ca să îi arătăm iubirea şi s-o cinstim. Îi arătăm o cinstire cum nu arătăm niciunui sfânt, pentru că Maica Domnului este începutul sfinţeniei. Toţi sfinţii îi datorează sfinţenia Maicii Domnului, care a născut Izvorul Sfinţeniei, pe Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu întrupat. Şi de la Hristos încoace şi de la întruparea Fiului lui Dumnezeu de la Duhul Sfânt şi din Fecioara Maria, oamenii devin fii ai lui Dumnezeu după har prin botez şi primesc calitatea de fii ai lui Dumnezeu şi în această stare au dreptul, dar şi datoria, să spere că sunt în atenţia Maicii Domnului”, a mai spus episcopul Iustin.

Lasă un comentariu